Novice

novica

Flora 2009 se je zaključila

Objavljeno dne 24.03.2009

V nedeljo se je zaključil letošnji sejem Flora. Sejem je skupaj s sejmoma Poroka in Altermed obiskalo skoraj 21.000 obiskovalcev. Sejem je bil razdeljen na razstavni in prodajni del.

Na razstavnem delu je še posebej izstopala skupna predstavitev članov Sekcije cvetličarjev in vrtnarjev Slovenije pri OZS. Floristka belgijske kraljevske hiše Annemie Duchateau in mentor številnih evropskih cvetličarskih prvakov Ferenc Kruzslicz sta v Celju nastopila v soboto in nedeljo. Florista sta v dobri uri in pol izdelala aranžmaje, ki so namenjeni okrasitvi tako poslovnih prostorov kot tudi okrasju naših domov, rdeča nit izdelanih cvetličnih kreacij pa so bili velikonočni in spomladanski motivi.

Na 3. državnem prvenstvu mladih cvetličarjev, ki je potekal vzporedno s sejmom, se je najbolje odrezal mladi cvetličar iz Kranja Kimy Beguš Kutin. Največ prvih mest na 10. tekmovanju dijakov, bodočih cvetličarjev in vrtnarjev, so osvojili dijaki Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti v Celju.

Na sejmu je bilo mogoče videti marsikaj novega in zanimivega, so se pa razstavljavci, v primerjavi s prejšnjimi leti, še bolj potrudili. Nekateri so svoje razstavne prostore resnično pripravili zelo kakovostno in sejem končno dobiva podobo profesionalne prireditve. Izmed tistega, kar smo pogrešali, gre izpostavit predvsem odsotnost imen pri rastlinah, na tistih razstavnih prostorih, kjer so bile predstavljene rastline. Tako je vse prevečkrat bilo videti, da so rastline zgolj kulisa, ne pa glavna zvezda razstavnega prostora.

Besedilo in fotografije: SLONEP.net.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog