Vprašanja - Rušenje
Število ustreznih rezultatov: 8
Ali lahko rušimo del objekta v naši lasti brez soglasja solastnika? (romeo)
Sem solastnik polovice gospodarskega objekta, druge polovice je drugi lastnik.  Ali lahko rušim svojo polovico brez soglasja drugega lastnika? ... (SLONEP)
Ali so za rušenje stare hiše in hleva potrebna dovoljenja? (Katja)
Na parceli bi radi podrli staro hišo (ki je v slabem stanju) ter štalo v neposredni bližini. Na tem mestu bi potem zgradili novo hišo. Zanima me, ali so za rušenje nujno potrebni dokumenti, ali je to odvisno od same občine? ... (SLONEP)
Katere dokumente potrebujem za gradnjo nadomestnega gospodarskega poslopja? (LOJZE)
Staro gospodarsko poslopje (35 m2) želim podreti in izgraditi novega, ki bo podobnih dimenzij. Katero dokumentacijo potrebujem? ... (SLONEP)
Potrebna dovoljenja za obnovo senika? (Jure11)
Sem lastnik senika, v pritličju grajenega iz kamna, z lesenim podstrešjem. Objekt želim spremeniti v počitniški objekt. Za primerno obnovo bi moral najman en zunanji nosilni zid podreti in narediti novega. Zanima me, kakšno dovoljenje potrebujem. Nahaja se v gozdu. Na podlagi lokacijske informacije je obnova objekta dovoljena. ... (SLONEP)
Gradnja hiše na mestu garaže? (Seny)
Oče je lastnik zemljišča na katerem stoji starejša hiša in garaža. Zanima me, ali se lahko tam, kjer je garaža, garažo podre in zgradi hišo (seveda, če je dovolj prostora). Kateri dokumenti se vse potrebujejo? Ali se potrebuje gradbeno dovoljenje ali samo dovoljenje za nadomestno gradnjo? Stara hiša bi ostala. Kje lahko povprašam glede teh informacij? ... (SLONEP)
Novogradnja ali nadomestna gradnja? (Bostyan)
Podedoval sem zemljišče, na katerem stoji stara hiša in gospodarsko poslopje. Odločil sem se, da bi staro hišo renoviral, oziroma jo podrl do kleti (klet bi ostala), vendar pa ne vem, katero gradbeno dovoljenje rabim oziroma za kaj se naj odločim. Za novogradnjo ali nadomestno gradnjo oziroma adaptacijo hiše? Nova hiša bi bila večja, tam, kjer sedaj stoji gospodarsko poslopje pa bi bila garaža in prizidek k hiši. Kako bi bilo ceneje? Če staro hišo renoviram in tisto, kar bi bilo večje "naredim pod prizidek" ali zaradi tega potrebujem kaj drugega? Ne razumem se v te papirje, zato sem v velikih dilemah. Zanima me tudi, če rabim dovoljenje za podiranje hiše in gospodarskega objekta. ... (SLONEP)
Ali je stara hiša potrebna obnove primerna, za nakup? (ZL)
Zanimam se za nakup hiše letnik 1967. Hiša je potrebna popolne obnove, zanima pa me, kako naj preverim statično ustreznost hiše? Poleg tega me zanima vaše mnenje o kompletni obnovi hiše takšnega letnika oziroma alternativni rušitvi in gradnji nove hiše. ... (SLONEP)
Kakšen je vpliv odprtine za stopnice na konstrukcijo objekta? (dr_dizel)
Pozdravljeni! Mene zanima, kako je z rezanjem betonske plošče v hiši? Izrezali bi odprtino v plošči za novo stopnišče. Odprtina bi bila v sobi na vogalu hiše, plošča pa se nadaljuje na obe smeri v balkon približno 1 m. Ali bi s tako odprtino porušil statiko? Kakšne so rešitve? Hvala!... (SLONEP)
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog