Vprašanja - Prenova zunanjosti
Število ustreznih rezultatov: 72
Stran: 1 2 3
Povezava peči in kamina na isti dimnik (Ivo)
Zanima me, če je možna povezava peči na sekance povezati na isti dimnik kot je kamin? So kakršne koli nevarnosti? Katera izmed peči je v tem primeru najbolj optimalna? Je mogoče boljša rešitev peč na pelete? Hvala za pomoč in lep pozdrav. ... (SLONEP)
Zamenjava načina ogrevanja (Slavka)
Spoštovani, zanima me prenova ogrevanja, namreč imamo hišo v Novem Polju, klet, pritličje, mansarda: skupaj ogrevalne površine cca 150 m2. Trenutno se ogrevamo na kurilno olje, rada pa bi zamenjala za kakšno cenejšo varianto, saj je kurilno olje predrago. Prosim vas, za odgovor kakšen strošek bi bil za predelavo in katero ogrevanje mi priporočate, plin ali biomaso? Plin je napeljan ob glavni cesiti. Lepo pozdravljeni. Slavka... (SLONEP)
Poraba sosedove energije v primeru zaprtih radiatorjev (Rob Fra)
Imam splošno vprašanje. V hiši porabimo cca. 1500-2000 litrov olja na sezono. Ali drži, če ima nekdo v svojih sobah v hiši 20 stopinj, druga oseba pa v svojih sobah iste hiše samo 10 stopinj (ima zaprte radiatorje) in ob trditvi in ob podobni razporeditvi prostorov in isti izolaciji hiše, dejansko ob povprečni zimski temperaturi cca 0 stopinj celzija pomeni, da druga oseba, ki ima samo 10 stopinj, dejansko pokuri polovico energije, ker se greje preko drugih sten od drugega, ki ogreva na sobno temperaturo, kljub temu, da ima oseba, ki ima 10 stopinj celzija zaprte radijatorje? Torej če prva oseba pokuri 1000 litrov, druga, ki ne ogreva dejansko porabi 500 litrov (ker toplota prehaja preko sten iz toplojšega medija v hladnejši?... (SLONEP)
Novi dom - inovativno in okolju prijazno (Klavdija)
Kaj v novi hiši, ki je že izdelana do 3. podaljšane gradbene faze, vendar še na nič priključena, vgraditi kot vir za energetsko preskrbljenost. Talno gretje? Je to še "in", ter s čim se greti? Hvala lepa za vaš odgovor. Klavdija ... (SLONEP)
Kako odpraviti napake na fasadi? (Anka)
Pri obnovi fasade smo ugotovili naslednje napake. Ob sončnem vremenu se na fasadi vidijo neravnine ter sidra (za izolacijo smo uporabili kameno volno debeline 10 cm). Zaključni sloj je silikonski. Zanima nas, zakaj je do tega prišlo? Izvajalec trdi, da nobena fasada ni 100 % ravna. Ali je možno naknadno odpraviti napake. Izvajalec predlaga, da se še enkrat fasada prekita, potem pa še nanese zaključni sloj. ... (SLONEP)
Kako prebarvati aluminijasta okna? (Tomaž)
Trenutno imamo aluminijaste okna, ki so rjave barve. Želel, bi jih prebarvati v belo barvo? Kako bi se lotil zadeve? ... (SLONEP)
Kako urediti mansardo pod pločevinasto streho? (robi)
Za strešno kritino imamo pločevinasto streho s 3 cm izolacije in Alu folijo, podobna kritina kot Trimoterm, brez toplotnega mosta in ni podeskano. Urejal si bom mansardno stanovanje in me zanima, če lahko izolacijo stisnem do kritine in ali je potreben zračni kanal med izolacijo in kritino? Seveda bom dal med kritino in izolacijo paroprepustno folijo. ... (SLONEP)
Kam odložiti salonitke? (TANJA)
Namen imamo odstraniti salonitno kritino in jo zamenjati z drugo. Zanima me, kam je potrebno to kritino deponirati, oziroma kje so zbiralna mesta za te kritine? Večina vprašanih nam svetujejo, da jo pač nekam "odpeljemo" in je to to. Živimo blizu Nuklearne elektrarne Krško zato imamo sevanja že preveč. Nas lahko usmerite in nam svetujete? ... (SLONEP)
Katere dovoljenje potrebujem za vgradnjo greznice? (gradnja greznice)
Kupil sem staro hišo, ki je bila zgrajena pred letom 1967 in me zanima, če je potrebno gradbeno dovoljenje za vgraditev "ROTO" greznice. Hvala! ... (SLONEP)
Kako izolirati hišo iz kamna? (Meta)
Živimo v hiši na Gorenjskem zgrajeni iz kamna stari 200 let, zidovi so debeline 70 cm. Obnovili bi fasado in me zanima, koliko debelo izolacijo iz stiropora priporočate, če sploh? ... (SLONEP)
Kako hidroizolirati hišo v kanjonu? (U.)
Pripravljamo rekonstrukcijo hiše stare približno 5 let. Sestavljena je iz pritličja v katerem se nahaja klet, nad njo pa se nahaja še nadstropje ter podstrešni prostor. Problem obnove je stena, ki je pozidana na živo skalo. Ta stena je že v precej slabem stanju, saj jo rušita voda, vlaga in material, ki ga prinaša meteorna voda. Vse to priteče pod streho, do strešnega kolenčnega zidu. Naj omenim še, da se objekt nahaja v kanjonu ob reki, streha pa je enokapnica.... (SLONEP)
Kako izolirati kamnito hišo? (Andreja)
  Nameravamo obnoviti kamnito hišo. Hiša je locirana na Notranjskem. Zgrajena je leta 1940 in iz kamna. Je brez vsakršne izolacije. Nameravamo zamenjati streho, okna in fasado. Zato me zanima, kakšna izolacijska fasada najbolj ustreza na hiši, zgrajeni iz kamna. Naj povem, da je sedaj neka fasada gor oziroma samo omet. Kakšno izolacijo izbrati, da ne bo kasneje vlage v hiši. Ali je bolje kamena volna, ali stiropor, oz. kaj priporočate in koliko cm? Zidovi so sedaj debeli okrog 50-60 cm.    ... (SLONEP)
Kako znižati stopnice? (aci)
Kako naj znižam betonske stopnice iz 17,5 cm na 16 cm. Obloga bo iz kamna. Sedaj so zabetonirane na 17,5 cm.... (SLONEP)
Prenova hiše in potrebna soglasja? (Meta)
Odločamo se za obnovo starejše vezane hiše. Zanima me, če potrebujemo soglasje sosedov tudi če se dimenzije objekta in njegovega zunanjega videza po prenovi ne bosta spremenila; načrtujemo namreč popravilo strehe vključno z menjavo strešne konstrukcije in menjavo oken. Hvala za pojasnila! ... (SLONEP)
Ali naj naredimo zračenje lesenega stropa skozi zunanjo izolacijo? (Drago)
Pred kratkim sem v Kamniku kupil stanovanje v 4 stanovanjskem objektu. Objekt je iz leta 1942. Stanovanje je sicer v zelo dobrem stanju (obnovljene instalacije, talne obloge, stavbno pohištvo, ...), objekt pa ima zelo slabo fasado brez izolacije (stene debeline cca 50 cm). Opravili smo že hidroizolacijo temeljev, sedaj pa bi radi izolirali še fasado (15 cm stiropor). Zanima me, ali je zaradi lesenih stropov potrebna vgradnja "prezračevalnih kanalov"?... (SLONEP)
Ustanovitev služnosti za naslombo zidu? (lili11)
Pripravljamo dokumentacijo za prekritje strehe na starejši stanovanjski hiši - gradbeno dovoljenje. Ker se zid oz. streha dotika sosedove oz. naj bi bil celo samo en zid, arhitekt pravi, da bomo morali pridobiti služnost naslonitve zidu na sosednjo zgradbo. Kaj to sploh pomeni? Morda je streha sosednje hiše naslonjena na naš zid? ... (SLONEP)
Ali je za gradnjo frčade potrebno soglasje sosede? (roža)
Zanima me, ali potrebujem pisno soglasje soseda, če delam frčado. Hiša je namreč 1 meter stran od sosedovega zemljišča. ... (SLONEP)
Kako dodatno izolirati streho? (Branko)
Imamo mansardno stanovanje, ki je izolirano samo z 12 cm tervola, nato je 4 cm zračni most. Špirovci so podeskani. Na deskah je položen izotek in kot kritina je položena tegola. Ker pa na nekaj mestih streha zamaka, bi rad na tegolo položil izolacijo in seveda na novo pokril. Ali je to mogoče izvesti in na kakšen način in koliko bi moral dodati izolacije? ... (SLONEP)
Ali je hiša potresno varna? (gradbeni materiali)
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Navadna tabela"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Pred kratkim sem kupil hišo. Hiša pa je stara približno 25 let. Pri obnovi kleti sem naredil v zunanji steni hiše dodatno odprtino za okno. Med prebijanjem stene sem postal pozoren na gradbene materiale, ki so se uporabljali pri gradnji kleti. Namreč opazil sem, da so zunanje stene zidane iz opeke, ki se uporablja za ograjo. Na notranji strani za ograjno opeko pa je še dodatno zidana navadna opeka, ki se uporablja za npr. obzidanje dimnika. Ta opeka pa je zidana po višini (in ne po širini). Tako, da ti dve vrsti opeke skupaj tvorita zunanjo nosilno kletno steno. Ta stil gradnje je uporabljen samo v zgornji polovici stene (ki gleda nad zemljo-očitno kot okras, saj ima razgiban relief). Ostali del (spodnji del) stene, pa je grajen iz betonskega zidaka. Sedaj me najbolj skrbi nosilnost takšne stene in kaj naj pričakujem. Za zdaj na hiši ni nobenih razpok. Zanima me ali lahko S staranjem te stene pričakujem težave (morda bo ograjna opeka začela s starostjo hitro propadati in bo zmanjšana nosilnost)? Zanima me torej, kakšne izkušnje imate s takšno gradnjo in kaj naj pričakujem? Ali je treba ojačati kletno steno? ... (SLONEP)
Zakaj se pojavlja vlaga kljub izolaciji? (otelo)
V shrambi in WC imam na stropu mokroto in plesen kljub ECOSEAL izolaciji. Kje je napaka? ... (SLONEP)
Potrebna dovoljenja za obnovo senika? (Jure11)
Sem lastnik senika, v pritličju grajenega iz kamna, z lesenim podstrešjem. Objekt želim spremeniti v počitniški objekt. Za primerno obnovo bi moral najman en zunanji nosilni zid podreti in narediti novega. Zanima me, kakšno dovoljenje potrebujem. Nahaja se v gozdu. Na podlagi lokacijske informacije je obnova objekta dovoljena. ... (SLONEP)
Kakšen je postopek za pridobitev subvencije za menjavo oken? (MARIJA)
V mesecu juniju nameravam menjati vsa okna in vrata na hiši, vrednost okoli 6.000 €. Zanima me postopek za pridobitev subvencije in koliko ta znaša? ... (SLONEP)
Izolacija fasade in podstrešja (Marko)
Kupili smo starejšo hišo, na kateri je bila narejena: - nova izolacijska fasada (8 cm stiropora z luknjicami in zaključni sloj fasade - mislim da Baumit); - podstrešje je izolirano po tleh s kameno volno debeline približno 20 cm; - zasteklitev je 3-slojna, PVC okna. Zanima me naslednje: - Ali je smotrno dodatno izolirati takšno fasado (ovoj) kot streho hiše? - Kako se lahko ugotovi, kolikšna je trenutna izolativnost U [W/m2K]? - Ali je smotrno dodatno izolirati podstrešje? Če da, kako - po tleh ali pod streho in s čim (kamena volna, steklena volna, ipd.)? - Kateri materiali za izolacijo fasade obstajajo? - Kateri materiali za izolacijo podstrešja obstajajo? ... (SLONEP)
Kako meriti toplotne izgube? (Marko)
Zanima me, kako in kdo izvaja meritve izolativnosti oziroma izgube toplote hiše? Ali so takšne meritve zanesljive? ... (SLONEP)
Ali lahko sama obnovim del fasade na večstanovanjskem bloku? (sandra)
Blok je iz leta 1976 in vsako leto se borimo s plesnijo in mokrimi stenami. Zanima me, ali lahko sama obnovim zunanje stene oz. fasado na bloku mojega stanovanja? ... (SLONEP)
Ali je potrebna izolacija stropa? (Andreja)
Imamo hišo, zgrajeno leta 1946 iz kamna. Debelina zidu je 60 cm. Hišo bomo obnovili - zamenjali okna, vrata. Hiša je podkletena, vendar je klet dvignjena. Torej ob vstopu v hišo imamo znotraj še nekaj stopnic, da pridemo v pritličje. Podstrešje ni ničesar. Trenutno bi radi obnovili spodnji del. Torej zamenjali okna in opremo. Zanima nas ali je potrebno izolirati strop in ali bo poraba ogrevanja kaj manjša? Naj omenim, da bomo podstrešje obnovili kasneje. Dali bomo estrihe (namesto plošče), tla izolirali, zamenjali streho ... Kasneje pa tudi fasado - torej izolacija celotne hiše z zunanje strani. Torej zanima me, ali je potrebno znotraj izolirati strope v pritličju, kjer bomo obnovili bivalne prostore ali bo dovolj kasneje izolirati tla v podstrešju in narediti zunanjo izolacijo. Naj pa omenim, da bomo izolirali tudi do temeljev (obkopali) - hidroizolacija. ... (SLONEP)
Kako dodatno izolirati hišo? (TARA)
Hiša je grajena s Košaki opeko, nato pa z zunanje strani oblepljena s 7-cm siporeksom. Med opeko in siporeksom je zračni prostor do 2 cm. Kako dodatno izolirati zunanje stene? V energetski pisarni so mi svetovali odstranitev siporeksa in na novo izolirati ali pa zračni prostor med opeko in siporeksom napolniti s purpenom ali podobnim materialom. ... (SLONEP)
Katera dovoljenja potrebujemo za izdelavo zunanjih stopnic in balkona? (tone)
Zanima me, kakšna dovoljenja potrebujemo za izdelavo balkona in zunanjih stopnic. Dimenzija balkona je 130 x 300 cm, zunanje stopnice so do tega balkona (višina do balkona je 280 cm. ... (SLONEP)
Kako izvesti drenažo? (Matjaž)
10 let star objekt zgrajen v poševni teren (zadaj je klet pod zemljo) zaradi slabe hidroizolacije prepušča v kletnih prostorih vlago, ob močnejših nalivih pa pride v objekt tudi voda. Ker je objekt grajen na področju z močno podtalnico, me zanima način sanacije. Ali bi bilo smiselno napraviti zadaj škarpo in pustiti odkopano ali zasuti po sanaciji nazaj? Ali bi bilo smiselno zadaj dodatno izkopati enega ali dva zbiralnika za vodo, ki bi bila nivojsko niže od temeljev objekta? Ali bi bilo smiselno najeti arhitekta ali krajinskega arhitekta, da bi se izognili morebitnim neestetskim gradbenim rešitvam in če da, ali bi bil to arhitekt ali krajinski arhitekt? ... (SLONEP)
Kakšna je pravilna pozicija stiropora (Fasada)
Kupil sem starejšo hišo, na kateri je bila narejena nova fasada, kot izolacija je bil uporabljen stiropor. Ker na hiši opravljamo še nekatera druga obnovitvena dela in smo morali en del fasade popraviti. Mojstri, ki ta dela opravljajo, so me opozorili, da je stiropor, ki je uporabljen kot izolativni material na fasadi, obrnjen v napačno smer. Pravijo, da se bo na zunanji strani fasade začela kopičiti vlaga in da bo fasada v nekaj letih propadla. Zanima me ali je res pomembno na katero stran je bil stiropor položen? ... (SLONEP)
Stran: 1 2 3
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog