Vprašanja - Prenova zunanjostiKako odpraviti napake na fasadi?

VPRAŠANJE:

Pri obnovi fasade smo ugotovili naslednje napake. Ob sončnem vremenu se na fasadi vidijo neravnine ter sidra (za izolacijo smo uporabili kameno volno debeline 10 cm). Zaključni sloj je silikonski. Zanima nas, zakaj je do tega prišlo? Izvajalec trdi, da nobena fasada ni 100 % ravna. Ali je možno naknadno odpraviti napake. Izvajalec predlaga, da se še enkrat fasada prekita, potem pa še nanese zaključni sloj.


(Anka)


ODGOVOR:

Brez ogleda je težko presoditi ali je izvajalec res površno opravil svoje delo. Vprašanje je, v kolikšni meri se neravnine vidijo. Možno je, da je sama izolacija ni povsem ravno položena, tako. V tem primeru bi se napake verjetno dalo odpraviti z dodatnim nanosom zaključnega sloja.

 

Sidra na fasadi največkrat predstavljajo toplotni most in se pogosto vidijo v vlažnih dnevih. Zato se danes pri sidranju sama sidra prekrijejo z dodatno plastjo izolacije, da ne pride do tega pojava.

30.11.2011 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog