Novice - Upravne enote

novica

Po selitvi moramo urediti stalno ali začasno bivališče

Po selitvi moramo urediti stalno ali začasno bivališče
Objavljeno dne 20.09.2011

Kadar se preselimo, smo po zakonu dolžni prijaviti novo prebivališče. Če se preselimo za stalno, prijavimo stalno prebivališče, če se preselimo za krajši čas, pa prijavimo začasno prebivališče. Oboje storimo na upravni enoti ali preko portala e-uprava. Prijava in odjava sta brezplačni.

Pri prijavi moramo predložiti ustrezne dokumente, ki dokazujejo, da lahko na naslovu, kjer se prijavljamo, lahko bivamo. To je lahko zemljiškoknjižni izpisek, posestni list ali kupoprodajna pogodba, če imamo stanovanje ali hišo v lasti oz. najemno pogodbo, če smo najemniki. Če pa se naselimo pri sorodnikih, znancih ali prijateljih, pa moramo predložiti pisno soglasje lastnika ali solastnikov stanovanja.

Stalno prebivališče smo po zakonu dolžni prijaviti, kadar se v nekem naselju stalno naselimo ali spremenimo naslov stanovanja. Da to storimo, imamo časa 8 dni po naselitvi. Prijavo za otroke (mlajše od 18 let) naredijo starši ali skrbniki, za novorojenčke pa se prijava opravi v porodnišnici. Po prijavi moramo urediti tudi osebne dokumente. Za osebno izkaznico, potni list in vozniško dovoljenje je na voljo 30 dni, za prometno dovoljenje 15 dni in za orožne listine 8 dni.

Začasno prebivališče je vsako prebivališče, v katerem živimo zaradi dela, šolanja ali drugih razlogov več kot 60 dni. Pomembno je, da v njem nimamo namena stalno prebivati. Časa za prijavo imamo 3 dni po naselitvi. Osebnih dokumentov nam ni treba na novo urejati, saj so na njih podatki o stalnem naslovu.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog