Vprašanja - EU in tujinaAli je lahko tujec lastnik nepremičnine v Sloveniji?

VPRAŠANJE:

S partnerjem kupujeva stanovanje, za katerega bo partner dobil kredit (z zastavo nepremičnine). Ker je želja partnerja, da sva oba lastnika stanovanja (vsak 1/2) me zanima ali je to možno urediti ker sem hrvaška državljanka? V Sloveniji živim 3 leta in imam urejeno začasno prebivališče, živiva pa v zunajzakonski skupnosti.

(Kett)


ODGOVOR:

O možnostih nakupa in vpisa lastništva za slovenske nepremičnine s strani tujcev pišemo v rubriki z naslovom Tujci v Sloveniji.

Hrvaški državljani, kot državljani kandidatke za vstop v EU, ki je priznala vzajemnost pri nakupu nepremičnin, lahko v Sloveniji kupijo nepremičnine in vpišejo lastninsko pravico v zemljiško knjigo.

22.04.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog