Novice - Država in politika

novica

Oddaja o težavah mladih pri osamosvajanju in iskanju lastnega doma

Objavljeno dne 19.04.2006

RTV Slovenija je včeraj zvečer premierno prikazala oddajo Dosje: Kako je v naši domovini biti mlad. Oddaja na nazoren način prikaže problematiko mladih, ko zaključijo s šolanjem in se želijo osamosvojiti od staršev s tem, da se zaposlijo in se odselijo v lastno stanovanje.

Oddaja je razdeljena na dva dela. V prvem delu je obdelana problematika nakupa stanovanja. Avtorji oddaje so spremljali mlad par, ki je iskal stanovanje in si skušal zagotoviti ustrezna sredstva za nakup. Celotno problematiko so predstavili različni sogovorniki, strokovnjaki na nepremičninskem področju. Končna ugotovitev je, da mladi izredno težko kupijo stanovanje, kar je posledica nepremišljenih potez na nepremičninskem področju vse od osamosvojitve dalje.

Drugi del oddaje se posveča problematiki iskanja prve zaposlitve. Tudi to je namreč povezano z možnostmi nakupa nepremičnin. Po mnenju mladih je glavni krivec za veliko mladih brezposlenih država, ki vodi neustrezno politiko.

Ponovitev oddaje bo v petek, 21. aprila 2006 ob 14. uri na Slovenija 1. Oddajo si je mogoče ogledati tudi preko interneta.

Dosje: Kako je v naši domovini biti mlad >> (za ogled potrebujete predvajalnik Realplayer)

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog