Novice - Država in politika

novica

MOP je pripravilo predlog sprememb stanovanjske zakonodaje

Objavljeno dne 29.02.2008

Ministrstvo za okolje in prostor je v začetku februarja poslalo v obravnavo vladi predlog sprememb stanovanjskega zakona.

Spremembe po mnenju ministrstva uvajajo poenostavitve na segmentu upravljanja stanovanj in z uvajanjem licenciranja upravnikov dvigujejo kakovost storitev upravljanja objektov. Poleg tega širijo sistem zagotavljanja subvencij tudi na najemnike tržnih stanovanj, kadar ti izpolnjujejo dohodkovne ter druge materialne pogoje, ter so se prijavili na razpis za dodelitev neprofitnega stanovanja v najem. S tem ukrepom bi se olajšalo plačilo najemnin najemnikom, ki sicer izpolnjujejo vse pogoje za subvencijo, vendar zaradi dolgih čakalnih dob ne morejo pridobiti neprofitnega stanovanja v najem in s tem subvencije k najemnini. Predlaga se tudi subvencioniranje najemnin uporabnikom hišniških stanovanj.

Predlog zakona krepi vlogo Stanovanjskega sklada RS v okviru soinvestitorstva z občinami in partnerstva z občinami in zasebnimi investitorji z namenom spodbujanja gradnje stanovanj, zlasti neprofitnih najemnih stanovanj.

Besedilo predloga sprememb >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog