Novice - Država in politika

novica

Geodetska uprava poziva zamudnike, da opravijo popis

Objavljeno dne 18.10.2007

Geodetska uprava Republike Slovenije nadaljuje s pristopom k lastnikom nepopisanih stavb in delov stavb ter jih poziva, da se v najbližji pisarni geodetske uprave dogovorijo za evidentiranje svoje nepremičnine in tako kar najhitreje zaključijo s postopkom popisa nepremičnin. Do sedaj je bilo evidentiranih skoraj 95 % vseh stavb in delov stavb v državi.

Geodetska uprava Republike Slovenije je prve podatke o lastnikih, ki jih v času popisa nepremičnin iz različnih vzrokov ni kontaktirala, že zbrala. Z lastniki nepremičnin se zdaj dogovarja za termine obiskov, saj bodo njihove nepremičnine evidentirane na enak način kot v času terenskega dela popisa nepremičnin.

Lastniki, ki se v času popisa nepremičnin na obvestilo Geodetske uprave o popisu nepremičnin še niso odzvali, imajo še čas, da svoje nepremičnine čim prej evidentirajo. Geodetska uprava jih poziva, da pokličejo najbližjo pisarno geodetske uprave in se dogovorijo za evidentiranje svojih nepremičnin. Če obrazce že imajo in jih nameravajo izpolniti sami, naj izpolnjene obrazce čim prej pošljejo na pristojno geodetsko upravo.

Zadnji termin za dogovarjanje o obisku geodetske uprave je 15. december 2007. Geodetska uprava vse lastnike poziva, da z evidentiranjem svoje nepremičnine pohitijo in se s tem izognejo pričakovani gneči tik pred iztekom zadnjega roka za evidentiranje nepremičnin, 21. decembra 2007.

Na območju Republike Slovenije je bilo do sedaj evidentiranih 1.764.063 stavb in delov stavb, kar predstavlja 94,71 odstotkov vseh stavb in delov stavb na celotnem območju Republike Slovenije.

Več informacij o popisu >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog