Novice - Država in politika

novica

Danes bo 2/3 lastnikov nepremičnin prejelo obvestila o poskusnem izračunu vrednosti nepremičnin

Danes bo 2/3 lastnikov nepremičnin prejelo obvestila o poskusnem izračunu vrednosti nepremičnin
Objavljeno dne 29.09.2010

Geodetska uprava RS obvešča, da bo danes, 29. oktobra 2010, 2/3 gospodinjstev prejelo obvestilo o poskusnem izračunu vrednosti nepremičnin. Ostali lastniki bodo obvestila prejeli v naslednjih dneh. Geodetska uprava RS, lastnike nepremičnin prosi, da prejeta obvestila pregledajo, po korakih napisanih v brošuri, ki so jo že prejela vsa gospodinjstva.

Lastniki nepremičnin lahko uredijo podatke o lastništvu, spremenijo podatke o nepremičninah, ki so evidentirani samo v registru nepremičnin in dajo pripombo na uporabljene modele vrednotenja nepremičnin, če se ne strinjajo z določeno vrednostjo nepremičnine.

Lastniki nepremičnin lahko spreminjajo podatke z uporabo spletne aplikacije ali s posredovanjem podatkov na obrazcih, ki so vpeti v brošuri. S spletno aplikacijo ali obrazci lahko uredijo tudi nekatere podatke o lastniku oziroma lastništvu, večino teh podatkov pa bodo morali urediti z obiskom ene izmed geodetskih pisarn.

Stavka javnega sektorja vpliva na poslovanje s strankami

Zaradi stavke javnega sektorja bo obveščanje v začetku potekalo v omejenem obsegu. Če bo stavka potekala tudi po 4. oktobru 2010, bodo roki za posredovanje pripomb lastnikov nepremičnin podaljšani. Lastniki nepremičnin bodo o morebitnih novih rokih pravočasno obveščeni.

Zaradi stavke bodo lahko lastniki nepremičnin lastništvo urejali le v tistih geodetskih pisarnah, kjer je zagotovljeno poslovanje s strankami. Spletna aplikacija, za posredovanje pripomb in sprememb podatkov, bo vsem lastnikom dostopna najkasneje 4. oktobra 2010.

Včeraj je bilo poslovanje s strankami zagotovljeno v naslednjih geodetskih pisarnah: Celje, Cerknica, Domžale, Gornja Radgona, Grosuplje, Kamnik, Kranj, Krško, Laško, Lendava, Ljutomer, Logatec, Maribor, Murska Sobota, Radovljica, Sevnica, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Šentjur pri Celju, Škofja Loka, Šmarje pri Jelšah, Trbovlje. Ker se stanje dnevno spreminja, bodo lokacije, na katerih bo možno urejati podatke o lastništvu vsako dopoldne objavljene na spletni strani www.obvescanje.si.

GURS lastnike prosi, da v času trajanja stavke javnega sektorja spreminjajo podatke in dajejo pripombe predvsem z uporabo spletne aplikacije. Podatke o lastništvu pa v geodetskih pisarnah urejajo šele po koncu stavke, saj bo zaradi podaljšanja rokov za čas trajanja stavke, imeli za-to dovolj časa.

V vsakem primeru bodo za obdobje 45 dni na krajevno običajen način razgrnjeni podatki o modelih vrednotenja nepremičnin po občinah, po preteku tega roka pa bodo imeli lastniki še osem dni časa za morebitno posredovanje pripomb.

Poglejte še:

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog