Vprašanja - Država in politikaOdškodnina zaradi zmanjšane tržne vrednosti?

VPRAŠANJE:

DARS je tik mimo naših stavb in zemljišč zgradil viadukt in s tem bistveno poslabšal bivalno okolje in zmanjšal tržno vrednost naših nepremičnin. Ali je država zato dolžna lastnikom povrniti škodo zaradi zmanjšane vrednosti naših nepremičnin ? Lastniki smatramo, da je država dolžna povrniti razliko zaradi zmanjšane vrednosti. V pravni državi je to popolnoma normalno . Hvala za odgovor.

(mlinar)


ODGOVOR:

Menimo, da imate vsekakor pravico do povrnitve odškodnine za zmanjšano vrednost vašege zemljišča, vendar bo to potrebno tudi zelo dobro dokazati.

Svetujemo vam, da si poiščete odvetnika, ki vas bo zastopal, pripravil tožbeni zahtevek po ogledu tudi dejanskega stanja vaše nepremičnine.

Poglejte:


29.08.2009 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog