Novice

novica

Čiščenje koles in lesenih teras - alternative vrtni cevi in ​​krtači

Objavljeno dne 11.05.2020

Preverjanje dejstev o uporabi visokotlačnega čistilca

Okoli hiše in na vrtu je veliko možnosti za uporabo visokotlačnega čistilca. Visok vodni tlak hitro in temeljito očisti poti, stene, fasade ali avto. Toda ali se ta tehnika lahko uporablja tudi za kolesa in leseno teraso? Ali pa sta tradicionalna vrtna cev in krtača boljša načina čiščenja? Kaj je mogoče čistiti z visokotlačnim čistilcem?

Čiščenje koles 

S čiščenjem kolesa z visokotlačnim čistilcem prihranite čas in trud. Za to je potrebno uporabiti napravo, s katero se tlak vode lahko regulira in zmanjša na približno tretjino polne zmogljivosti. "S pravilnim pristopom tehnologija kolesa in njegova barva ostaneta nedotaknjeni", pojasnjuje Ralf Rapp, Kärcherjev specialist za čiščenje iz Winnendna.

Za čiščenje se uporablja šoba, ki potisne ravni vodni curek. Ta je bolj nežen in tudi bolj učinkovit od zgoščenega curka. Rapp priporoča zagotovitev minimalne razdalje 30 centimetrov. Tako kot pri čiščenju avtomobila ali motornega kolesa, vodni curek ni usmerjen neposredno na ležaje, amortizerje ali - v primeru e-kolesa - električne povezave. Po visokotlačnem čiščenju je potrebno verigo in vektorsko skupino ponovno razmastiti.

Čiščenje lesene terase

Ne glede na to, ali so jelke Douglas, Bangkirai ali sodobne leseno-polimerne povezave - naravne talne obloge so zelo priljubljene na terasah. Uporaba visokotlačnega čistilca omogoča ustrezen pristop - zlasti na lesenih površinah.

Nežno in udobno, delo je še posebej preprosto, če uporabljate tlačni čistilec z nastavkom za čiščenje površin. Zagotavlja še posebej enakomeren rezultat. Pod zelo hitro vrtljivo roko pod pokrovčkom sta dve visokotlačni šobi. Tako se potem obdeluje večja površina kot z ravnim curkom vode. Hkrati pokrov služi kot zanesljiv ščitnik pred brizganjem.

Kärcher Powerschrubber PS 40 je alternativa čistilniku površin. Krtača vsebuje tri visokotlačne šobe, ki učinkovitost čistilnika večkrat poveča. Uporaba krtače je še posebej priporočljiva za lesene terase, saj lahko zelo dobro očistimo vzdolž žlebov ali v skladu z naravno smerjo zrna.

Če se ne želite zanašati samo na vodno moč, lahko nanesete tudi malo čistilnega sredstva, ki bo umazanijo raztopilo, preden začnete uporabljati visokotlačni čistilec. Kärcher 3 v 1 čistilo za les ponuja dodaten učinek: Površine, obdelane z njim, bodo dobile tudi UV zaščito. Poleg tega se upočasni ponovno nabiranje umazanije.

Čiščenje pod visokim pritiskom prihrani vodo

Izpiranje z vrtno cevjo ni dobra ideja. To pa zato, ker je učinek čiščenja veliko manjši in potrebno je več časa. Poleg tega se porabi veliko več vode. Iz cevi v eni uri izteče do 3.500 litrov, medtem ko skozi visokotlačni čistilec v enakem času izteče približno 500 litrov. Učinek prihranka je pravzaprav še precej večji kot pri neposredni primerjavi, saj visokotlačni čistilec opravi delo hitreje.


Z visokotlačnim čistilcem lahko kolesa hitro in brez težav sperete.


Nežen na lesenih površinah in hkrati udoben, z uporabo tlačnega čistilca z nastavkom za čiščenje površin je delo še posebej enostavno.

Več >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog