Vprašanja - NačrtovanjeGradnja hiše na mestu garaže?

VPRAŠANJE:

Oče je lastnik zemljišča na katerem stoji starejša hiša in garaža. Zanima me, ali se lahko tam, kjer je garaža, garažo podre in zgradi hišo (seveda, če je dovolj prostora). Kateri dokumenti se vse potrebujejo? Ali se potrebuje gradbeno dovoljenje ali samo dovoljenje za nadomestno gradnjo? Stara hiša bi ostala. Kje lahko povprašam glede teh informacij?

(Seny)


ODGOVOR:

Obrnite se na vašo Občine in prosite za vpogled v prostorske plane. Iz njih bo razvidno, ali je gradnja stanovanjskega objekta sploh mogoča in pod katerimi pogoji.

Če bo gradnja dopustna, boste morali pridobiti gradbeno dovoljenje. Nadomestna gradnja ne pride v poštev.

20.10.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog