Vprašanja - LokacijaAli potrebuje občina moje soglasje k javni peš poti?

VPRAŠANJE:

Naša občina želi po svoji parceli mimo dela naše parcele urediti javno peš pot. To bi bila povsem na novo speljana pot. Zanima me, ali kot sosed ne smem nič oporekati, ali lahko preprečim oz. zahtevam določene pogoje. Do zdaj me Občina o gradnji nove javne peš poti uradno še ni obvestila in tudi ne vprašala za dovoljenje.

(Franceska)


ODGOVOR:

Menimo, da ni za to nobene pravne podlage, Občina ne potrebuje vašega soglasja za gradnjo česar koli na občinskem zemljišču.

Šele, če bi na poti ob vaši parceli prišlo kdaj do motenja javnega reda ali miru, bi lahko zaprosili policijo za posredovanje.

14.07.2011 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog