Vprašanja - Finančna konstrukcija
Število ustreznih rezultatov: 47
Stran: 1 2
Pridobitev dokumentov za prizidek? (alenka)
Jaz bi pa želela dozidati prizidek k hiši, ki bi bil velik cca 10 kvadratnih metrov. Zanima me, kaj moram storiti in kje lahko uredim potrebno dokumentacijo, če je zaradi male prostornine to sploh potrebno in koliko bo potrebno odšteti za dokumente. ... (SLONEP)
Obvezno plačilo kom.prispevka pred izdajo gradbenega dovoljenja? (Pro.Mod)
Nujno moram vedeti, ali je obvezno plačilo komunalnega prispevka, preden lahko dobim gradbeno dovoljenje za gradnjo moje nove hiše? Hvala vam! ... (SLONEP)
Komunalni prispevek za gradnjo hleva? (Tara)
Ob že obstoječi hiši, bi izgradili hlev tlorisa 12x8m. Površina parcele je 660m2, na kateri pa stoji tudi hiša. Zanima me, kolikšen bi bil komunalni prispevek za izgradnjo hleva, in če ga je za hlev sploh potrebno plačati. ... (SLONEP)
Kakšen je postopek za pridobitev subvencije za menjavo oken? (MARIJA)
V mesecu juniju nameravam menjati vsa okna in vrata na hiši, vrednost okoli 6.000 €. Zanima me postopek za pridobitev subvencije in koliko ta znaša? ... (SLONEP)
Garancija za dokončanje na ključ in predplačilo? (robert)
Kupujem hišo v 3. pgf. Investitor mi jo bo izdelal na ključ. Za hipotekarni kredit bom potreboval na kupoprodajni pogodbi napisan celoten znesek (torej na ključ), da mi odobrijo dovolj kredita na hipoteko, ki omogoča daljše odplačevanje. Ker bo s tem investitor dobil denar vnaprej, bi se rad zavaroval, kakšne so možnosti? Ali obstaja kakšna druga vrsta pogodb, kjer je npr. skupna prodajna vrednost navedena ter potem roki plačil razdeljeni na dva dela. Kako je v teh primerih z izbrisno pobotnico? ... (SLONEP)
Novogradnja ali nadomestna gradnja? (Bostyan)
Podedoval sem zemljišče, na katerem stoji stara hiša in gospodarsko poslopje. Odločil sem se, da bi staro hišo renoviral, oziroma jo podrl do kleti (klet bi ostala), vendar pa ne vem, katero gradbeno dovoljenje rabim oziroma za kaj se naj odločim. Za novogradnjo ali nadomestno gradnjo oziroma adaptacijo hiše? Nova hiša bi bila večja, tam, kjer sedaj stoji gospodarsko poslopje pa bi bila garaža in prizidek k hiši. Kako bi bilo ceneje? Če staro hišo renoviram in tisto, kar bi bilo večje "naredim pod prizidek" ali zaradi tega potrebujem kaj drugega? Ne razumem se v te papirje, zato sem v velikih dilemah. Zanima me tudi, če rabim dovoljenje za podiranje hiše in gospodarskega objekta. ... (SLONEP)
Kako do nepovratnih sredstev za zamenjavo azbestne kritine? (Marija)
Zanima me ali je možno dobiti nepovratna finančna sredstva za kritino, in sicer zamenjali bi azbestne salonitne plošče.... (SLONEP)
Ali naj skleneva predporočno pogodbo? (JV)
S partnerjem želiva podpisati predporočno pogodbo, pa nisva sklepčna glede deleža. Jaz sem lastnica garsonjere in partner ima nekaj gotovine. Sedaj želiva kupiti staro hišo, ki je potrebna obnove. Za nakup 2/3 hiše bom jaz dvignila hipotekarni kredit na garsonjero (kredit se bo odplačeval iz najemnine moje garsonjere), partner pa bo za 1/3 vložil svojo gotovino. Hišo bova nato obnavljala skupaj. Partner se bo lotil večine gradbenih del, jaz pa sem finančno bolj sposobna. Partner sedaj predlaga, da v pogodbi podpiševa, da si lastništvo deliva pol-pol. Meni se to ne zdi pravilno. Kaj mislite vi?... (SLONEP)
Ali lahko dobim subvencijo za zamenjavo salonitne kritine? (marjan)
Spoštovani zanima me, kje dobim subvencijo za menjavo salonitne strehe? ... (SLONEP)
Izdelati stanovanje v obstoječi hiši ali zgraditi novo hišo? (chelsea)
Zanima me, kaj se v današnjih časih bolj splača? Kupiti oziroma narediti stanovanje, ki je 85.000 € ali svojo hišo s pritličjem in mansardo. Za stanovanje pa me zanima sledeče - zdaj je tam lesena plošča, ki bi jo rad spremenil v betonsko. Ampak imam problem, saj imam v spodnjem nadstropju že opremljeno stanovanje in če bi delal betonsko ploščo, bi vse spodaj poškodoval. Ko bi bila ta betonska plošča gotova - kaj moram še nanesti pod njo in nad njo? Ali mi je bolje, da obdržim lesen strop in zamenjam samo lesene nosilce in dam estrih? Katera je boljša možnost? ... (SLONEP)
Gradnja in komunalni prispevek? (Roni)
Smo mlada družina (4 člani) brez sorodnikov ali staršev (pokojni). Starši so mi zapustili starejšo hišo, sedaj po 8 letih pa me je polsestra sodno izterjala in zahtevala svoj nujni delež. Da sem jo lahko izplačala, sem morala hišo prodati. Njen namen! Zanima me, koliko stanejo vsi prispevki za gradnjo zidane hiške (120 m2) v okolici Kranja? ... (SLONEP)
Kaj vse kreditira Eko sklad? (R.R.)
Prosim za odgovor, katere okoljske naložbe kreditira Eko Sklad RS? Za katero področje se mi splača vložiti vlogo, tudi za eko vozila? ... (SLONEP)
Kako odpraviti zamakanje v bloku in kdo nosi stroške sanacije? (Boris)
Živim v večstanovanjski zgradbi letnik 1966 v kateri sta dve stanovanji v pritličju v nivoju z zemljo. Okolica bloka (16 x 16 m) je z zahodne strani, kjer je vhod in dvorišče, asfaltirana, iz ostalih strani pa je pas v širini 1,3 m nasut in utrjen s peskom in obrobljen z robniki za katerimi je trata. Obe stranki sta na južni strani in se že dalj časa pritožujeta, da imata vlažne stene s plesnijo. Na južni in severni steni sta po dva odtoka iz strehe za meteorne padavine. Zunanje stene stavbe so debele 40 cm in so na fasadi obložene s teracom do višine 2,40 m. Upravnik je pridobil najugodnejšega ponudnika za projekt »Obnova okolice zgradbe«. Sanacija naj bi bila izvedena v več fazah: odstranitev starega nasutja v globini 30cm; novo nasutje peska in utrjevanje terena; betoniranje; polaganje pralnih plošč in novih robnikov. Stroške obnove naj bi krili vsi stanovalci zgradbe. Pri projektu me moti to, da ni nikjer omenjeno zaradi česa imajo prizadete stranke vlago v stanovanju. Eden od vzrokov bi lahko bilo tudi zadrževanje velikih količin vode ob deževju, ker ta ne odteka in to tudi ni predmet projekta sanacije. Same stranke so mišljenja, da imajo vlago zaradi samih padavin - mokre stene in razmočenosti zemlje. Prosim za vaše pojasnilo glede samega projekta – sanacije (mislim, da sam poseg ne bo rešil problema) in upravičenosti, da stroške krijejo vsi stanovalci. Razen če je vzrok v odtokih meteorne vode in v drenaži okolice bloka.... (SLONEP)
Novogradnja neporočenega para in subvencije? (Janja S.)
Pozdravljeni! Oba sva stara 25. let. Fant je zaposlen, jaz pa sem še študentka. Trenutno živiva vsak na svojem naslovu in še nisva poročena. Zanima me, kako je z nepovratnimi sredstvi pri novogradnji? Je možno dobiti kakšna sredstva s strani države? EU? Hvala za odgovor! ... (SLONEP)
Ali bi lahko kupil hišo preko lizinga? (helmut)
Zanima me, ali je možno dobiti lizing za nakup hiše? Smo 5 članska družina in živimo v občinskem neprofitnem stanovanju. Radi pa bi si kupili hišo v vrednosti 100.000 €. Zaposlena je samo partnerka in to za določen čas. Jaz pa sem trenutno na zavodu. Mesečno dobiva skupaj komaj 600 € prihrankov pa nimava. Prosim za odgovor. ... (SLONEP)
Ali obstajajo subvencije za zamenjavo azbestnih kritin? (leon)
Ali je možno pridobiti subvencijo za sanacijo azbestne strehe? ... (SLONEP)
Kredit in nakup nepremičnine v tujini? (Natalija)
Spoštovani. Zanima me, ali naše banke ponujajo kredite za nakup nepremičnine v tujini, z možnostjo zavarovanja z nepremičnino kupljeno v tujini. ... (SLONEP)
Hipotekarni krediti in pridobitev? (Nataša)
Zanima me, če je mogoče dobiti hipotekarni kredit na hišo ki jo kupuješ? Kakšni so pogoji za tak kredit? ... (SLONEP)
Najemnina vračunana v kupnino? (Curious)
Kot popolnega (mladega) laika me zanima ali v Sloveniji obstaja možnost najema stanovanja pri katerem se kasneje pri kupnini odšteje plačana najemnina do dne nakupa? Če da, kje? Hvala in lep pozdrav. ... (SLONEP)
Ali lahko dobim kredit tudi, če nisem lastnik? (lastništvo)
Ali lahko vzamem stanovanjski kredit za obnovo stanovanja (mansarde) v katerem živim z družino, lastnik hiše pa je moj tast? V tem primeru nimam dokazila o lastništvu. ... (SLONEP)
Kateri krediti so najugodnejši? (Martin)
Pozdravljeni! Pripravljam se za najem stanovanjskega kredita, sedaj me pa zanima, če se vodi kje evidenco oziroma na kratko, če lahko kje izvem konkretno, kje so krediti najugodnejši. Pri tem bi izpustil kakšne manj znane banke in izpostavil le naše večje banke. Pri teh sem gledal informativne izračune na internetu in se med seboj kar precej razlikujejo. Pa še to, kako je s kreditom s fiksno obrestno mero in s spremenljivo obrestno mero, trenutno so ti drugi precej bolj ugodni. Kaj mi svetujete? ... (SLONEP)
Koliko materiala je potrebnega za temeljno ploščo? (bb)
Pozdravljeni. Zanima me, koliko materiala je potrebno za 100 m2 temeljne plošče in koliko bi to cenovno znašalo?... (SLONEP)
Kako do stanovanja? (Flora)
Pozdravljeni, s fantom bi želela kupiti 1-sobno stanovanje. Oba sva zaposlena za določen čas in imava skupaj 1400 eur mesečnega dohodka. Stara sva 25 in 28 let. Privarčevanih imava cca 4000 eur. Na pomoč staršev žal ne moreva računati, zato vas prosim za nasvet kaj narediti oz kako priti do manjšega stanovanja. Ali kredit pri najini situaciji pride v poštev? Hvala in lep pozdrav. ... (SLONEP)
Kako se bodo gibali stroški gradnje vnaprej? (Sonja)
Ali je mogoče podati zelo grobo oceno o tem, kako se bodo v naslednjem mesecu, oz. dveh ali treh mesecih gibali stroški stanovanjske gradnje? S stroški stanovanjske gradnje mislim na stroške gradbenega materiala, gradbene stroje ipd. ter stroške dela pri gradnji stanovanj. V mesecu novembru so se ti stroški znižali za nekaj več kot pol odstotka. Ali je mogoče pričakovati, da se bo trend zniževanja nadaljeval še vsaj kak mesec ali dva? Najlepša hvala.... (SLONEP)
Gradnja stanovanjsko-poslovnega objekta v soinvesticiji? (alenka)
Oče mi bo izročil zemljišče ob njegovem poslovnem objektu, ki je bilo namenjeno za hišo (bil že narejen gradbeni načrt, a se nikoli ni realiziral). Ker sama nisem finančno sposobna zidave, nujno pa potrebujem svoje stanovanje, se pogovarjamo z določeno d.o.o., ki potrebuje poslovne prostore, da bi šli skupaj v to: moj delež je zemljišče, njihov pa izvedba gradnje. Kako naj to izpeljemo, da bo finančno in pravno pravično za vse stranke in da bomo zaščiteni? Ker zaenkrat zemljišča nismo delili, je lastnik še vedno oče. Če mi ga del izroči, bom lastnik tudi jaz in ali je lahko d.o.o. izvajalec, če ni lastnik zemljišča? Kako naj to uredimo? Kdaj se naredi pogodba, v kateri bomo lastniki,oni poslovnega in jaz stanovanjskega dela?... (SLONEP)
Nepovratna sredstva za mlade družine? (Pomoč)
Zanimajo me nepovrstna sredstva za mlade družine in sicer, s fantom živiva skupaj in si gradiva stanovanje (prizidek). Zanima me, če sva upravičena do nepovratnih sredstev. Naš sosed je namreč živel z dekletom in zidal hišo, ter dobil 20.000 eur nepovratnih sredstev za gradnjo hiše.... (SLONEP)
Delitev skupnih stroškov ogrevanja? (zare)
Samo eno stanovanje v bloku ima zaradi gradbene napake strop nižji (namesto 285cm samo 245cm kar je cca 17%manj). Upravnik kljub temu izvaja delitev skupnih stroškov za ogrevanje na podlagi ogrevalne površine in ne ogrevalne prostornine. Menim, da bi moral v tem primeru narediti izjemo in spremeniti vhodne podatke za obračun. Kaj pa vi menite? ... (SLONEP)
Kako prodati strešno kritino? (A.)
Pred meseci sva z možem kupila 190 kosov sivih esal salonitnih plošč 5.5 valnih in 15 slemenjakov, da bi prekrili streho. Ker so se starši odločili za drugo, bi rada to prodala.... (SLONEP)
Dodatni hipotekarni kredit? (Kammy)
Zanima me, če je mogoče vzeti hipotekarni kredit na hišo-novogradnjo, ki jo zdaj delamo in mislimo končati, vendar nam je zmanjkalo nekaj denarja. Za novogradnjo smo do sedaj porabili skoraj 80.000,00 evrov. Je možna hipoteka na ta način? Mož ima pri neki banki že malenkostno hipoteko, sama pa bi vzela hipotekarni kredit pri drugi banki, če bi se dalo malo v večji količini. Je to mogoče?Zaposlena sem za nedoločen čas, stara 35 let in moja plača znaša okrog 600 evrov. Hvala za Vaš odgovor.... (SLONEP)
Izbrati adaptacijo ali novogradnjo? (Matej)
Pozdravljeni, z ženo sva v dilemi, v kakšno investicijo naj greva. Živiva pri njenih starših, v hiši stari 70 let. Hiša ima lesene strope v pritličju, I. in II. nadstropju. Hiša nima izolacije, okna pa so stara 20 let (slaba). Streha je sicer bila menjana pred 15 leti (pločevina), vendar ni izolirana. Tako, da bi bilo potrebno narediti nove betonske plošče, zamenjati okna, streho, narediti izolacijo in fasado. Preurediti bi bilo potrebno tudi centralno ogrevanje. Imava pa tudi možnost novogradnje. Za lokacijo imava prav tako parcelo, le da jo moram še prepisati nase (sedaj je od očeta) in je zazidljiva. Velikost novogradnje bi bila okoli 100-120 kvadratov. Zanima me ali je rentabilno adaptirati tako staro hišo ali se je bolje odločiti za novogradnjo. Havala za odgovor. Matej... (SLONEP)
Stran: 1 2
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog