Vprašanja - Dokumentacija
Število ustreznih rezultatov: 1359
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 ...
Oporekanje omejitvi (Špela)
Na zemljišču na katerem želimo graditi stanovanjsko hišo, je omejitev : GVR7-T,g: Domačija se lahko rekonstruira in sicer tako, da se ohrani gabarit, material in oblikovanje objektov. Poleg dejavnosti v okviru turizma je dovoljeno tudi stalno in občasno bivanje. Predvidevamo, da je ta omejitev bila podana na osnovi kulturne dediščine domačije, ki so jo pred pol leta umaknili. Ali lahko pred spremembo OPN-ja občine s strokovno podlago oporekamo tej omejitvi in kakšen je potek?... (SLONEP)
Rušenje lesenih plošč (Peter)
Zanima me, če potrebujem gradbeno dovoljenje za sledeči primer. V stari hiši želim porušiti in na novo postaviti lesene ploščŒe - strope (zaradi pridobitve enakih višin stropov) in leseno klasično stopnišče žlim nadomestiti z novim lesenim spiralnim stopniščem.... (SLONEP)
Nadomestna gradnja zgradbe zgrajene pred letom 1968 (Matto)
Nadomestna gradnja zgradbe zgrajene pred letom 1968: Želimo na novo zgraditi zgradbo,ki je dotrajana,ima pa vodovodni priključek in elektriko.Nima pa urejenega kaanalizacijskega priključka,kar bi rešili z vgradnjo greznice(čistilne naprave). Zanima nas kako je z gd-jem v takšnem primeru,glede na to,da je zgradba v zemljiškem katastru in ima uporabno dovoljenje.Je potrebno dokumentacijo urejati na novo ali je mogoče uporabiti že obstoječo?... (SLONEP)
Dokumentacija (Maja)
V večstanovanjskem bloku bi si preuredila pralnico in sušilnico v stanovanjsko enoto. V zunanji izgled bloka ne bi posegala. Zanima me, kakšno dokumentacijo potrebujem. V prostoru je voda, elektrika in centralno ogrevanje. ... (SLONEP)
Postavitev objekta ob meji (Domen23)
Zanima me kolikšna mora biti minimalna oddaljenost podpornih stebrov za vinsko trto, višine 2,3m, od meje parcele in ali je za postavitev le teh potrebno kakršnokoli dovoljenje.   ... (SLONEP)
Ali je potrebno gradbeno dovoljenje za rušenje drvarnice? (a.f.)
Zanima me ali potrebujem gradbeno dovoljenje za rušenje stavbe, ki je na geodetski upravi vpisana kot drvarnica (stara je preko 200 let) in ima skupno površino 75 m². Stavba je v celoti lesena ( leseni podi, stropi) in je enoetažna. Ali mi mogoče lahko svetujete med kakšne objekte spada ta stavba, po uredbi o razvrščanju objektov glede na zahtevnost gradnje?   ... (SLONEP)
Obnova stare hiše brez priključkov vode, elektrike in kanalizacije (Zora)
Pozdravljeni, kupili smo 100 let staro kamnito hišo, v dobrem stanju, podi in tramovi so boljši kot novi. Želimo jo obnoviti brez spreminjanja izgleda ali oblike. Na strehi je potrebno zamenjati kritino, zamenjati je treba tudi obstoječa okna in vrata. Če sem rav razumela, za te posege ne bi rabili gradbenega dovoljenja. Dvomi se mi pa porajajo v zvezi z vodovodno, kanalizacijsko in električno napeljavo. Hiša nima nobenega priključka, za vse moramo še zaprositi. Kako naj se zadeve lotimo? Je v našem primeru gradbeno dovoljenje potrebno? ... (SLONEP)
Renovacija starega hleva (Jure)
Na vas se obračam z vprašanjem, ki se dotika tematike prenove 185 let starega hleva, ki ni pod spomeniškim varstvom. Hlev je spodaj grajen iz kamenja (prostor kjer se nahajajo živali), zgornji del hleva kjer se nahaja seno pa je zgrajen iz lesa. Hlev bi prenovil tako, da bi odstranil ves dotrajan les (celotno zgornjo nadstropje za hrambo sena), pustil bi le spodnji del, ki je zgrajen iz kamenja. Na del, ki je zgrajen iz kamenja bi postavil betonsko ploščo ter nato na obstoječi novi betonski plošči pozidal z betonskimi zidaki novi prostor za seno. Novi zidani prostor za seno bi bil identičen meram starega dotrajanega lesenega prostora za seno. Prosim če mi pomagate s podatki katero dokumentacijo bi potreboval ter kakšen okvirni strošek bi to zame predstavljalo (kar se tiče dokumentacije in dovoljenj).... (SLONEP)
Gradnja gospodarskega poslopja na mestu starega (Jurij)
Za hišo imamo Spodaj vkopan, zidan hlev, na njem je "velban" strop, na njem pa lesen pod. Strop je sedaj začel popuščati, tudi pod je v slabem stanju. Objekt bi porušili in na njegovem mestu postavili novega, v istih merah (isti tloris) le streha bi bila 45° namesto 30°, ker sedaj nimamo niti prostora za spravljanje drv. Zanima me katera dovoljenja je vse potrebno pridobiti?... (SLONEP)
Katere dovoljenje potrebujem za vgradnjo greznice? (gradnja greznice)
Kupil sem staro hišo, ki je bila zgrajena pred letom 1967 in me zanima, če je potrebno gradbeno dovoljenje za vgraditev "ROTO" greznice. Hvala! ... (SLONEP)
Ali je parcela zazidljiva? (slavi)
Sem lastnik parcele, ki je v zemljiški knjigi vpisana kot gozd. Zanima me, ali je možno, da je kakšen del gradbeni, kakor mi zatrjuje sin, ker bi rad zidal hišo? ... (SLONEP)
Pogoji za postavitev garažnega nadstreška in odmiki? (piksna)
Zanimajo me pogoji postavitve in zakonski odmiki od sosedove meje pri gradnji odprtega garažnega nadstreška. ... (SLONEP)
Veljevnost soglasja soseda za postavitev drvarnice tik ob meji? (Franc)
Sosed mi bo dal soglasje za postavitev drvarnice tik ob meji z njegovo parcelo. Ker pa on svojo parcelo že dalj časa prodaja, me zanima, če je soglasje veljavno še tudi po tem, če se zamenja lastnik parcele,j az pa do takrat še ne bi postavil drvarnice.... (SLONEP)
Pridobitev dokumentov za prizidek? (alenka)
Jaz bi pa želela dozidati prizidek k hiši, ki bi bil velik cca 10 kvadratnih metrov. Zanima me, kaj moram storiti in kje lahko uredim potrebno dokumentacijo, če je zaradi male prostornine to sploh potrebno in koliko bo potrebno odšteti za dokumente. ... (SLONEP)
Dovoljenje za gradnjo terase? (Luka)
Na to temo je sicer že kar nekaj odgovorov, a ne najdem pravega za svoj primer. Ob hiši nameravamo zgraditi teraso v velikosti cca 20 m2 z višino 65 cm nad terenom. Objekt bo konstrukcijsko samostojen z dilatacijo ob stanovanjski hiši. Zanima me, ali potrebujem za tovrstni objekt gradbeno dovoljenje ali gre za enostavni objekt za lastno uporabo?  ... (SLONEP)
Uporabno dovoljenje - v kateri fazi se ga pridobi? (Blaž)
Pozdravljeni, kupujemo polovico dvojčka, zgrajenega do III "podaljšane" faze, plin, elektrika, voda pripeljani do hiše. Hišo imamo namen dokončati v lastni režiji. Investitor trdi, da je za pridobitev uporabnega dovoljenja, potrebna finalizacija hiše in da ga v trenutnem stanju (III. faza) še ni mogoče pridobiti. Zanima me, do katere faze mora biti objekt končan, da se lahko pridobi upor. dovoljenje (npr.: elektrika napeljana po hiši, položena keramika,...) ali pa se ga lahko pridobi že v tej III. fazi. ... (SLONEP)
Prenova hiše in potrebna soglasja? (Meta)
Odločamo se za obnovo starejše vezane hiše. Zanima me, če potrebujemo soglasje sosedov tudi če se dimenzije objekta in njegovega zunanjega videza po prenovi ne bosta spremenila; načrtujemo namreč popravilo strehe vključno z menjavo strešne konstrukcije in menjavo oken. Hvala za pojasnila! ... (SLONEP)
Stranka v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja? (NN)
V bližini našega bloka se naj bi v bližnji prihodnosti gradil nov večstanovanjski objekt. Ker nismo neposredni mejaši s parcelo na kateri bo ta večstanovanjski objekt stal, vmes je še cesta, ki je svoja parcela in je last investitorja novega objekta, me zanima, v kakšnem primeru smo lahko stranke v postopku za pridobivanje gradbenega dovoljenja. Nov objekt bo stal od naše fasade 11 metrov in bo za 1,5 metra manjši od našega. ... (SLONEP)
Dovoljenje za postavitev otroških igral? (cvy)
Radi bi postavili lesena otroška igrala (okrog 8 krat 4 m, visoka 2 m), pa nas zanima, ali moramo za to pridobiti lokacijsko informacijo oz. kakšna druga dovoljenja in koliko od meje s sosedom brez njegovega soglasja ga lahko postavimo? ... (SLONEP)
Nedovoljeno poseganje - kaj lahko storimo? (Sosedje)
Živimo v vrstnih hišah (četvorcki-2 spredaj, 2 zadaj). Hišo, ki je za nami, je kupil nek gospod in začel na črno z razširitvijo objekta. Razburilo nas je, ko nas niti vprašal, če se strinjamo z njegovo gradnjo ali kaj podobnega. Rekli smo si, ah naj zida vse do danes. V času kosila smo se odpravili k sorodnikom na kosilo. Ko smo prispeli domov smo bili presenečeni. Sosed je spodnjo polovico svoje strehe odstranil vključno z zidom. Toda ne samo njegovo stran, tudi na naši strani, torej je od meje, ki je določena z 1,8 m visoko ograjo, in sicer skoraj za dober meter v našo stran. Odrezal je streho, odstranil vse kar se je dalo, plus malo zidu. Tako stvar ni mogel narediti ne da bi posegel v naše dvorišče. V primeru dežja bi nam močno zamakalo. Zanima me, ali se da kaj narediti. Še nekaj, sosed je zabetoniral temelje, ploščo, pozidal celo 1 nadstropje. Prosim za nasvet. ... (SLONEP)
Ali je za gradnjo frčade potrebno soglasje sosede? (roža)
Zanima me, ali potrebujem pisno soglasje soseda, če delam frčado. Hiša je namreč 1 meter stran od sosedovega zemljišča. ... (SLONEP)
Katera dokumentacija je potrebna za porušitev in zidavo dela hiše? (matajka)
Zanima me naslednje. Del hiše stare več kot 50 let, ki ni bivalen, bi s partnerjem rada porušila in na novo pozidala (seveda s kakšno frčado več). Zanima me vsa potrebna dokumentacija za takšen poseg? Kaj pa če bi del hiše samo obnovila? ... (SLONEP)
Adaptacija garaže in dovoljenja? (jermar)
Na vrtu imamo poleg hiše postavljeno garažo tlorisa 7x12m, polovica te površine je tudi podkletena. Garaža obsega pritličje ter mansardo. Sleme strehe je vzporedno s krajšo stranico garaže. Moj načrt je spremeniti to garažo v stanovanjsko hišo. V pritličju bi bili bivalni prostori, v mansardi pa spalnice in kopalnica. Streho bi porušil ter jo obrnil tako, da bi bilo sleme vzporedno z daljšo stranico garaže oz. bodoče hiše (s tem bi v mojem primeru dobil prostornejšo mansardo). Garaža je zidana in je v dobrem stanju, saj je stara cca 20 let. Na mestu kjer sedaj stoji ta garaža, je pred tem stal približno polovico manjši objekt, zgrajen pred letom 67. Ko je moj oče pred 20 leti postavil garažo, ni urejal nobenih papirjev. Moje vprašanje je, ali se da tako garažo nekako prekvalificirati v stanovanjski objekt ter katero dokumentacijo moram pridobiti. Gradbena dela bi potekala le v področju mansarde - nova streha. Razdalja garaže do sosedov je od 5 m do 10 m, do naše hiše pa 2,5 m. ... (SLONEP)
Sprememba namembnosti garaže? (Jani)
Zanimam me, če je možno spremeniti namembnost oz. katera dovoljenja potrebujem za preureditev garaže v garsonjero. Garaža je v več stanovanjskem bloku in ima tudi vhod iz notranje strani (zunanja garažna vrata nebi spreminjal). Priključki so v redu. Potrebno bi bilo narediti okno standardne velikosti. ... (SLONEP)
Komunalni prispevek in razsvetljava? (petra)
Zanima me, kako ravnati, če nam je občina v komunalni prispevek 'vključila' tudi prispevek za javno razsvetljavo (zasledila sem, da naj namreč nebi bila vključena). Se lahko pritožimo, so potrebni kakšni obrazci? Kako je potem z gradbenim dovoljenjem (vlogo za izdajo smo že dali)? ... (SLONEP)
Menjava graje in omejitve? (gidl)
Rad bi zamenjal ograjo, katera meji med nami ter sosedovo hišo/parcelo. Njihova hiša je oddaljena 1 meter od ograje, ki je sedaj žičnata višine 0,8 m. Žičnato ograjo bi rad nadomestil z leseno ali plastično, višine do zakonske omejitve. Kako visoko ograjo lahko postavim na obstoječo mejo glede na to, da je sosedova hiša oddaljena samo en meter. V kletnih prostorih ima sosed dve kletni okni, eden od garaže, drugi pa od pomožnih kletnih prostorov. Ali mi lahko sosed nasprotuje postavitev zaprte ograje in ali me lahko omejuje z višino?... (SLONEP)
Ali je v mojem primeru mogoče vračilo komunalnega prispevka? (pityu)
Zanima me, če lahko in postopek za vračilo komunalnega prispevka v primeru, da imam že urejeno vso potrebno dokumentacijo za dozidavo stanovanjske zgradbe. Ker sem se premislil glede gradnje, bi rad pridobil vsaj komunalni prispevek. ... (SLONEP)
Ali lahko inšpektor odredi rušenje objekta? (aarzzo)
Vikend (3 m x 4 m), ki je bil zgrajen leta 1985 na kmetijski površini (vinograd), ima status nezahtevni objekt (lopa za shranjevanje orodja). Tako je zabeležen objekt s strani geodetske uprave, katera je dodelila stavbi ID številko. Objekt pa nima gradbenega dovoljenja in ni vpisan v kataster. Zanima me, ali lahko inšpektor odredi rušenje objekta? ... (SLONEP)
Kako in kje naj preverim varen nakup parcele? (Milan ZORE)
Kupujem parcelo za gradnjo, pa me skrbi, če je tudi meja s sosedi urejena? Kako izvem, ali so meje "čiste" in pa, če glede nepremičnine poteka kak spor, obremenitev? Hvala za hiter odgovor! ... (SLONEP)
Obvezno plačilo kom.prispevka pred izdajo gradbenega dovoljenja? (Pro.Mod)
Nujno moram vedeti, ali je obvezno plačilo komunalnega prispevka, preden lahko dobim gradbeno dovoljenje za gradnjo moje nove hiše? Hvala vam! ... (SLONEP)
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 ...
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog