Vprašanja - Pred gradnjoZasteklitev terase na enoti trojčka

VPRAŠANJE:

Pozdravljeni! Zanima me, ali je potrebno soglasje sosedov v trojčku, če želimo na svoji enoti tega trojčka zastekliti teraso?

(Lucija)


ODGOVOR:

Vsaka sprememba zunanjosti objekta zahteva pridobitev ustreznih soglasij oziroma gradbenega dovoljenja. Glede na dejstvo, da nam lega stavbe, oblika terase in vpliv zasteklitve na druge enote niso poznani, predlagam, da se za točen odgovor obrnete na upravni organ – oddelek za okolje in prostor, kjer boste pridobili vse potrebne informacije.

Nataša Berghaus, univ. dipl. prav.

ePravnik d.o.o.

27.10.2015 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog