Vprašanja - Priprava na bivanjeKaj storiti, če pasivna hiša ne dosega projektiranih zahtev?

VPRAŠANJE:

Zgradili smo montažno pasivno hišo, v kateri ne dosegamo projektiranih temperatur za ogrevanje. Kakšne so moje pravice kot potrošnika v tem primeru, saj se izvajalec, namesto, da bi reševal stvari, izgovarja na prvo ogrevalno sezono in s tem povezanimi večjimi toplotnimi izgubami. Izvajali smo tudi meritve, ki so iz mojega vidika pokazatelj, da hiše ne bomo ogreli tudi naslednje leto in zaradi tega ne bi rad še ene zime s temperaturami do 19 °C v hiši.

(Kristijan)


ODGOVOR:

Nismo sicer strokovnjaki s tega področja, a argument prve kurilne sezone se nam zdi precej neverjeten in zveni zgolj kot prikladen izgovor. Posebej, ker ga očitno zanikajo tudi opravljene meritve. Na vašem mestu bi dali izvajalcu primeren rok za odpravo napak. Če napake ne bodo odpravljene, lahko odstopite od pogodbe, zahtevate vračilo denarja, ki ste ga plačali, ter povrnitev vse škode, ki vam je zaradi ravnanja izvajalca nastala.

Odgovor je pripravila pravna pisarna JK Group.

10.05.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog