Ponudba novozgrajenih poslovnih prostorov

Nakup poslovnega prostora je velika in pomembna investicija, ki lahko dolgoročno vpliva na podjetje. Zato že pred nakupom o vsem dobro premislimo in si ustvarimo jasno sliko o tem, kaj resnično potrebujemo: kako naj bo grajena stavba, kakšna naj bo okvirna velikost in razporeditev prostorov, kje naj bo vhod, kakšno ceno smo pripravljeni plačati in v kakšnem okolju oz. lokaciji naj bo.

Ko smo preučili vse potrebe in si ustvarili predstavo, kakšno nepremičnino dejansko potrebujemo, se potrpežljivo lotimo iskanja primernega poslovnega prostora, če pa nimamo časa in volje, pa iskanje prepustimo drugim za to pooblaščenim osebam, kot so nepremičninski posredniki. Ti nam bodo na osnovi naših potreb pomagali pri iskanju, organizirali oglede in svetovali. Številni slovenski investitorji zaupajo prodajo poslovnih novogradenj prav nepremičninskim agencijam. V slovenskem prostoru obstaja cela vrsta teh agencij katerih kakovost pa se med seboj razlikuje. Zato velja povprašati prijatelje, znance, poslovne partnerje in druge po izkušnjah in na osnovi priporočil izbrati strokovno in zaupanja vredno agencijo. Za svoje posredovanje agencije zaračunajo provizijo, ki je odvisna od obsega storitev, ne sme pa presegati 4 % pogodbene vrednosti.

V primeru, da želimo sami poiskati primeren poslovni prostor, imamo več možnosti.

Informacijo lahko dobimo neposredno pri investitorjih, ki preko svoje prodajne službe prodajajo poslovne prostore. Oglaševanje poslovnih novogradenj lahko zasledimo tudi na panojih,oglasnih plakatih, časopisih, glavni vir informacij pa so nepremičninski oglasniki, spletni in tiskani

Zelo obsežen in priročen vir informacij o ponudbi poslovnih prostorov dobimo na internetnih straneh. Obstajajo splošne, pa tudi specializirani spletni portaliza prodajo nepremičnin, ki nudijo na enem mestu vpogled v celotno ponudbo na novo zgrajenih poslovnih prostorov. Informacije, ki nam jih nudijo, se nanašajo na tip poslovnega prostora, nadstropje, velikost, kraj z opisom okolice, regija, leto izgradnje stavbe in ceno. Podrobnejši opis poslovnega prostora se nanaša še na število pripadajočih parkirnih prostorov, opis dostopa, kaj pripada poslovnemu prostoru (sanitarije, skladišče, kje in kakšen je vhod in notranja opremljenost in povezave (klima, video kamera, optična povezava itd.).

Informacije o ponudbi novozgrajenih poslovnih prostorov nam nudijo tudi dnevni časopisi in revije z oglasi in reklamami. Zelo odmeven in aktualen vir informacij so mediji, predvsem televizija, ki nam s slikovnim posredovanjem stavbe lahko vzbudi zanimanje za iskanje nadaljnjih informacij in morebiten nakup.

Pomemben vir informacij so tudi publikacije specializirane in namenjene samo oglaševanju in prodaji nepremičnin. Tu zasledimo izčrpnejše opise o prodaji novih poslovnih prostorov.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog