Vprašanja - O montažnih hišah
Število ustreznih rezultatov: 114
Stran: 1 2 3 4
Kako vgraditi sef v montažno hišo? (A. T.)
Zanima me, na kakšen način bi lahko vgradil sef v že postavljeno montažno hišo, v kateri nimam betoniranih kletnih prostorov? ... (SLONEP)
Nakup starejše montažne hiše (gašper)
Zanimam se za nakup montažne hiše, ki je letnik 1997. Na zunaj je videti hiša kar dobro ohranjena, ima sicer umazano fasado in zunanji leseni deli so potrebni barvanja, kot tudi notranje stene in parket, drugih napak pa nisem opazil. Vseeno pa me skrbi, da je za montažno hišo 13 let že kar veliko. Kakšno je vaše mnenje o tem, kakšna je življenjska doba montažnih hiš, preden so potrebne večjih adaptacij? Vem, da imajo današnje montažne hiše vsaj 50 let življenjske dobe, toda ali je bila tudi pred 13 leti kakovost taka? Hišo bova namreč kupila s posojilom z odplačevanjem 20 let in ne bi rad, da bi bila hiša neuporabna že pred odplačilom kredita. Ali je adaptacija montažne hiše, ko je ta potrebna, sploh mogoča? S tem ne mislim strehe in fasade, kar vem, da je mogoče. Mislim na inštalacije, izolacije in podobne stvari. Hiša sicer stoji v Notranjih Goricah, kjer vem, da je barje. Ker vem, da se na barju hiše lahko posedajo, me zanima, ali bi se to v 13 letih že poznalo, če hiša ne bi bila kvalitetno temeljena? Videti namreč ni, da bi se posedala. Ali lahko sklepam, da je bilo to ustrezno narejeno? ... (SLONEP)
Kako izolirati leseno gozdno kočo? (Boštjan)
Spomladi nameravam v gozdu zgraditi kočo, ki bo občasno v uporabi (o legalnosti sem se že pozanimal na UE). Torej zanima me, glede nato da bo vse iz lesa, o sami izolaciji. Zanima me, kaj morem dati med betonski podstavek ter deske, ki bodo služile kot tla? Kako naj od znotraj izoliram vsaj približno tako, da se bo dalo prespati kakšno noč v njej. ... (SLONEP)
Kako odpraviti vlago v montažni hiši? (Ana Turk)
Imamo 20 let staro montažno hišo, ki ni podkletena, kupljena v Ogulinu (podjetje je medtem šlo v stečaj). Zadnja leta imamo probleme z vlago v hiši - vsa oblačila smrdijo po vlagi. Hiša nikjer ne zamaka in ne vemo, kaj bi naredili, da se bi rešili tega neprijetnega vonja. Veseli bomo kakršnegakoli nasveta. Sedaj uporabljajo različne pršilce in zbiralce vlage - prostor se sicer malce razsmradi, oblačila, posteljnina pa še vedno zaudarjajo. Hvala za odgovor, lep pozdrav!... (SLONEP)
Posledice neogrevanja hiše? (Matej)
Lep pozdrav! Letos poleti (junij 2009) sem v novogradnji v pritličju položil lamelni parket in montiral novo kuhinjo. Jeseni sem mislil urediti tudi montažo peči za centralno ogrevanje, vendar mi finančno in časovno ni zneslo. Zanima me, če so lahko kakšne posledice, ker bi položen parket in nova kuhinja bila lahko pozimi izpostavljena temperaturam tudi pod 0 stopinj C. Hvala za odgovor. ... (SLONEP)
Kdo me je prijavil inšpekciji? (Jože)
Na inšpekcijo so me prijavili zaradi nekega postopka. Ali mi je dolžan inšpektor povedati, kdo je dal prijavo. Če mi tega ne sme povedati, mi napišite po katerem zakonu je to tajnost. Hvala. L p Jože ... (SLONEP)
Kakšna je kvaliteta različnih montažnih hiš? (Miran)
Pozdravljeni, zanima me, če imate mogoče podatke o kvaliteti različnih ponudnikov montažnih hiš? Predvsem me zanima, če veste, kakšna je kakovost proizvajalcev LUMAR in OWA-KUSTIK? Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Je možna adaptacija montažne hiše? (jan)
Pozdravljeni. Zanima me, kakšne so možnosti prenove montažne hiše Jelovica, ki je stara 20 let. Predvsem me zanima, kakšne so možnosti prestavljanja notranjih sten in prenova električne napeljave (obstoječi sistem je namreč PPR, in v stenah ni cevi za napeljavo) Hvala za odgovor in lep pozdrav.... (SLONEP)
Kakšen prizidek k montažni hiši? (brane)
Pozdravljeni. Nameravamo graditi prizidek k montažni hiši, ki je podkletena in v dveh etažah. Tudi prizidek bi bil podkleten z lastnim vhodom in garažo v kleti. Zanima pa nas katero gradnjo izbrati-klasično ali montažno. Objekta bi stala skupaj, dostop je nekoliko otežen, zato bi bila klasična gradnja nekoliko lažja. Hvala.... (SLONEP)
Kako se obnesejo montažne hiše v različnih vremenskih pogojih? (D.O.)
Doma sem v Ajdovščini v Vipavski dolini, ki je znana po zelo močni burji. Zanima me, kako so montažne hiše odporne na tovrstne vremenske razmere. Burja dosega v sunkih tudi 130 km na uro.... (SLONEP)
Postavitev večjega akvarija v montažni hiši (V.B.)
Pozdravljeni! Zanima me, kakšne imam možnosti glede postavitve večjega akvarija z volumnom okoli 1000 litrov (npr. d/š/v v cm: 250/70/60), kar znese okoli 1300 kg skupne teže. Zanima me, ali je edina možnost vgradnja v nosilno steno oz. katere druge možnosti obstajajo (pogoj je, da je akvarij na višini cca 1m od tal), kakšne so razlike med nosilnostjo nosilne stene pri klasični in montažni gradnji? Hvala za odgovor.... (SLONEP)
Kako izboljštai zvočno izolacijo v montažni steni? (Š.Marko)
Pozdravljeni! Zanima me kako izboljšati zvočno izolacijo notranjih montažnih sten v montažni hiši, starejše izvedbe? Ali lahko stene zamenjamo npr. z zidaki iz siporeksa in kakšno dokumentacijo potrebujemo za izvedbo tovrstnih del? Hvala... (SLONEP)
Kje dobiti podatke o prodaji montažnih hiš? (David)
Spoštovani, pišem diplomsko nalogo o mednarodnem nepremičninskem trgu in sicer o prodaji montažnih hiš v EU. Zanima me, kje bi lahko dobil kakšne podatke oz. statistiko za eu ali za vsako državo posebej. Hvala... (SLONEP)
Kdo izdeluje tipske montažne hiše? (Boris)
Pred leti se je v prilogah Dela precej reklamiralo bio montažno hišo katere cena je bila v osnovi okrog 25000 euro na ključ pa 50000. Hiša je imela cca 100 m2 bivalne površine. Ker ponudnika ne zasledim nikjer več vas prosim za pomoč.... (SLONEP)
Kateri so ugodni ponudniki kredita? (Anita)
Ali mi lahko kdo svetuje najboljšega ponudnika montažne hiše in pa najboljšega ponudnika oz. banko za najem kredita za nakup montažne hiše. Hvala.... (SLONEP)
Kje je mogoče kupiti majhno montažno hišo za dve osebi? (Miha)
Kdo je ponudnik "montažnih hiš samo za dve osebi"?... (SLONEP)
Izbira ogrevalnega sistema za montažno hišo? (Nataša (Celje))
Zanima me, ali bi za leseno montažno hišo lahko izbrali toplotno črpalko kot vir ogrevanja oz. ali je mogoče primernejše in bolj smiselno kar klasično ogrevanje (olje, plin - radiatorji?) ... (SLONEP)
So kakšne akcije in popusti? (Alex)
Zanima me ali imajo oziroma ponujajo ponudniki montažnih hiš v tako imenovani mrtvi oz. zimski sezoni kakšen dodaten popust.... (SLONEP)
Montažne hiše in poplave? (ALBINA)
Glede na to, da so vremenske razmere vedno bolj nepredvidljive me zanima, kaj se zgodi, če montažno hišo poplavi (naprimer narasla reka za 1 meter za nekaj ur ali celo dni). Hvala. ... (SLONEP)
razlika v ceni (Primož)
Pozdravljeni!Zanima me za koliko % (približno) je dražja montažna hiša po lastnih načrtih od tipske montažne hiše. Za odgovor se vam zahvaljujem. ... (SLONEP)
Okna - plastična ali lesena (NN)
Lahko osvetlite dilemo izbire oken - med plastičnimi in lesenimi?... (SLONEP)
Montažne hiše - kakšni trendi se obetajo z vstopom v EU? (NN)
Zanima me, da kaj se bo dogajalo na področju montažnih hiš, ko bo Slovenija postala članica EU. Se bodo cene znižale, zvišale ali pa ne bo sprememb. Se morda splača z nakupom kako leto počakati?... (SLONEP)
Parcele za montažno hišo (NN)
Takoj sem za montazno hiso, problem je najti na podrocju Ljubljane zazidljivo parcelo. Ponudba montaznih his je bogata in povsem zadostuje - a kaj pomaga, ko ni parcel? Prosim sporocite, ce veste za kaksno primerno parcelo.... (SLONEP)
Kako urejati dokumentacijo po novem Zakonu o graditvi objektov (D.Z.)
Dne 10.12.2002 sem v biroju naročil izdelavo lokacijske dokumentacije.S 1.1.2003 pa je stopil v veljavo novi zakon o gradnji,ki take dokumentacije sploh ne rabiš in so me v biroju na to opozorili in da mi ne morejo urejati naprej stvari ker sem pač drugje kupil tipski načrt.Sedaj pa je baje problem,da mi dve pravni osebi ne moreta izdelovati dokumentacije oz biro bi izdelal lokacijsko dokumentacijo tam kjer sem kupil načrt pa bi izdelali projekt.Mene zanima ali se to po novem zakonu še lohka naredi da naročiš izdelavo lokacijske dokumentacije drugje kot si pa kupil načri.Zanima me kako potem priti do soglasij če ne potrebuješ več lokacijske dokumentacije,kdo to naredi saj baje jaz kot fizična oseba soglasij baje ne morem pridobiti saj tako so mi odgovorili na upravni enoti.In zanima me ali se meni papirji še vedno urejajo po starem zakonu,ker sem z birojem z podpisom dne 10.12.2002 dal v izdelavo pri njih lokacijsko dokumentacijo.Oni pa niso na upravni enoti še ničesar uložili.Ali bo projektna dokumentacija če jo izdelajo do konca po novem zakonu brezpredmetna.obrazložite postopek pridobivanja za gradnjo po novem zakonu in ali naj prekinem izdelavo lokacijske dokumentacije ki sem jo z podpisom naročil v biroju dne 10.12.2002 in ali mi lahko biro pridobi soglasja drugje pa naredijo projekte oz tipske projekte za katere se že plačal akontacijo.Za odgovor se vam zahvaljujem.... (SLONEP)
Kakšne so posledice uporabe objekta brez uporabnega dovoljenja (A.B.)
Kaksne so posledice, če za novogradnjo (bivalni vikend kjer bi živel) ne pridobiš uporabnega dovoljenje. Ali je res da se ne moreš uradno prijavit na tem naslovu. Kaj je praksa kaj pa pravi zakon ! Hvala!... (SLONEP)
Spremembe glede dokumentacije za gradnjo hiše (B.G.)
Slišala sem dan se na področju dokumentacije v zvezi z gradnjo stanovanjskih hiš obetajo spremembe. Zanima me kakšne in kdaj bo do njih prišlo? ... (SLONEP)
Montažna hiša ali zidana/klasična gradnja? (NN)
Spoštovani, te strani so res dobre, prav vesel sem, da sem jih odkril ko brskam po vprašnjaih nisem zaseldil sledeče: z ženo se odločava med mentažno in zidano hišo. Znane so nama vse prednosti in slabosti te in one. Iščem pa čim več mnenj neodvisnih strokovnjakov, nekoga ki ima nek pregled nad objektiven pregled nad kvaliteto in cenami. Takšno mnenje bi odločilno vplivalo na najino odločitev. Hvala za odgovor in tako naprej! ... (SLONEP)
Cena enodruzinske hiše 150m2 (NN)
Zanima me cena v Euro povprecne enodruzinske hise s 150 kvadratnimi metri stanovanjske povrsine /montazna hisa... (SLONEP)
Propagandni material za montažne hiše (NN)
Lep pozdrav, Ker v bližnji prihodnosti nameravamo kupiti eno izmed montažnih hiš bi potreboval vaš cenik s plačilni pogoji . ( Zanimajo nas varčne in energetsko varčne hiše varianta NA KLJUČ - kaj vse vsebuje ?.) Prosil bi za kakšen propagandni material. David DROFENIK Ul Slovenskih španskih borcev 18 2000 Maribor Tel: 041/340-101... (SLONEP)
Plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča - kdaj se plačuje? (SS)
S.S. iz Sempetra je v Ljubljani (za Bezigradom) pred tremi leti kupila novo stanovanje, v katerega se je lani tudi vselila (pravzaprav hcerka, ki v Ljubljani studira). Lani je dobila poloznico za placilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljisca. Po telefonu je ugovarjala, ces da se tega prispevka nekaj casa ne placuje, in odgovorili so ji, naj jim vrne odlocbo in poloznico. Letos pa je poloznico spet dobila, v telefonskem pogovoru pa so ji povedali, da tokrat mora placati nadomestilo. Tako je tudi naredila, rada pa bi vedela, ali se je v zadnjem letu kaj spremenila zakonodaja, oziroma zakaj ni vec oproscena placila nadomestila.... (SLONEP)
Stran: 1 2 3 4
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice

Anketa

Moja hiša potrebuje