Vprašanja - O montažnih hišahJe možna adaptacija montažne hiše?

VPRAŠANJE:

Pozdravljeni. Zanima me, kakšne so možnosti prenove montažne hiše Jelovica, ki je stara 20 let. Predvsem me zanima, kakšne so možnosti prestavljanja notranjih sten in prenova električne napeljave (obstoječi sistem je namreč PPR, in v stenah ni cevi za napeljavo) Hvala za odgovor in lep pozdrav.

(jan)


ODGOVOR:

Adaptacija montažnih hiš je ravno zaradi njihovega načina izvedbe enostavna. Predelne stene se lahko enostavno odstranijo, če seveda ne predstavljajo nosilnega elementa. Morebitna nevšečnost je, da na mestu odstranjene stene ostane praznina v tlaku (ploščice, parket..) in bo potrebno le tega tudi obnoviti oziroma zamenjati. Za nove stene se lahko uporabi isti sistem iz lesa, lahko pa nove stene naredimo iz mavčnih plošč.

Kar pa se tiče prenove električne napeljave pa bo najbolje, da se obrnete na elektro inštalaterja, ki bo najbolje znal oceniti ali je prenova dejansko potrebna. Saj, če je bila kvalitetno izvedena in ni poškodb, mogoče zamenjava ni nujna in boste izvedli le dodatne povezave.

Ponudniki eletričnih inštalacij>>

 

08.02.2008 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice

Anketa

Moja hiša potrebuje