Vprašanja - O montažnih hišahKakšen prizidek k montažni hiši?

VPRAŠANJE:

Pozdravljeni. Nameravamo graditi prizidek k montažni hiši, ki je podkletena in v dveh etažah. Tudi prizidek bi bil podkleten z lastnim vhodom in garažo v kleti. Zanima pa nas katero gradnjo izbrati-klasično ali montažno. Objekta bi stala skupaj, dostop je nekoliko otežen, zato bi bila klasična gradnja nekoliko lažja. Hvala.

(brane)


ODGOVOR:

Niste navedli, kakšne vrste montažno hišo imate, saj je le teh več vrst. Dejstvo je, da se vsak material vede drugače (temperaturni raztezki npr.). Predvidevamo, da bo prizidek samostojna stanovanjska enota. V vašem primeru bo verjetno najbolje, da bo prizidek samostojna gradbena enota. To pomeni, da že obstoječi objekt in prizidek ne bosta imela skupne stene, temveč vsak svojo zunanjo steno. Vmes pa se priporoča plast (npr. stiropor) izolacije. To je še posebej priporočljivo iz vidika zvočne izolacije, saj so pri tovrstnih objektih motnje zaradi hrupa iz sosednjega objekta zelo moteč problem. Iz napisanega tako lahko razberete, da je vseeno za kakšno vrsto gradnje se odločite, saj prizidek ne bo imel vpliva na že postavljeni objekt.

19.11.2007 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice

Anketa

Moja hiša potrebuje