Novice - Montažna gradnja

Oglasno besedilo

Zaupanje Marlesovi blagovni znamki na Hrvaškem

Zaupanje Marlesovi blagovni znamki na Hrvaškem
Objavljeno dne 28.10.2016

Marles je znova potrdil strateško vlogo na področju razvoja sodobne lesene montažne gradnje v srednji Evropi, ki ji vse bolj utira pot tudi na Hrvaškem. Po uspešno zaključeni gradnji vrtca v Karlovcu, s podpisom pogodbe za gradnjo vrtca v Malinski na otoku Krk, Hrvaška nadaljuje z gradnjo tehnološko zahtevnih lesenih javnih objektov tudi na Hrvaškem.

Dela na gradbišču se pričela konec septembra, zaključek z odprtjem pa je predviden v mesecu aprilu 2017. Vrtec v Malinski, ki ga občina financira z lastnimi sredstvi, je interdisciplinarno načrtovan objekt, v katerem so združeni arhitektura, Marlesovo gradbeno znanje in tehnološki razvoj s celotnim know-howom. Zasnova vrtca na 1800 m2 sledi razgibani arhitekturni igri klasičnih oblik z modernim pridihom. Načrt 8-oddelčnega vrtca je zasnovan z idejo bivanja v naravi, za pogoste izhode na teraso in zelenico oziroma okolico s pogledom na morje. Notranji prostori so prepleteni s svetlobo in prostornostjo, ki jo dopolnjujejo pokrite terase s predvidenimi pergolami za senčenje steklenih površin. Večji del je namenjen igralnicam in skupnemu večnamenskemu prostoru, preostali del pa delovnim prostorom in centralni kuhinji. Gradnja se izvaja v certificiranem visoko učinkovitem nizkoenergijskem sistemu. Uporaba mednarodno certificiranega lesa v kombinaciji z drugimi naravnimi materiali je odločilna za visoko energijsko učinkovitost in potresno varnost tega objekta, katerega pogodbena vrednost gradnje na ključ znaša nekaj več kot 2 milijona evrov. Ker je predvidena uporaba naravnih in okolju prijaznih materialov, bo vrtec minimalno obremenjeval okolje.

Marles je že 74 let zavezan odličnosti, kar potrjujejo certifikati, priznanja za kakovost ter nenehno izobraževanje zaposlenih in razvoj novih tehnoloških načinov in izvedbenih načinov, s katerimi se uvršča med najnaprednejše proizvajalce lesenih objektov v Evropi.

Več na: www.marles.com

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice

Anketa

Moja hiša potrebuje