Novice - Zanimivosti

novica

Za najdražjo hišo 4,1 milijona evrov

Objavljeno dne 15.12.2011
V teh časih, ko je Slovenija v krempljih gospodarske krize, je povpraševanje po nakupu nepremičnin manjše, kot je bilo pred krizo. Kupci so bolj previdni in pazijo kaj kupijo. Za svoj denar želijo dobiti največ kar je mogoče. Še več je pa je takšnih, ki o nakupu novega stanovanja ali hiše le sanjarijo, ker jim primanjkuje denarja.

Na tujih nepremičninskih spletnih straneh je veliko stanovanj, hiš oz. vil, ki imajo ceno nekaj milijonov evrov. Tudi v naših krajih se najdejo tako drage nepremičnine, kot tudi kupci zanje. Pogledali smo na nepremičninski oglasnik Nepremičnine.net, kakšna je ponudba res dragih nepremičnin ter izbrali nekaj najdražjih hiš in stanovanj.

Hiše


dnevna sobaNajdražja hiša, ki se trenutno prodaja, je v Ljubljani na Viču. Hiša je novogradnja, ki še ni vseljiva. Stoji na zemljišču velikem 696 m2, v štirih etažah pa je skupno 679 m2 površin. Etaže med seboj povezujeta dvigalo in stopnišče. V kleti je velika garaža za 5 do 6 avtomobilov, v bivalnem delu pa je velik bar s prostorom za druženje, turška in finska savna, jacuzzi, soba za strežbo z lastno kopalnico, dnevna soba z odprto kuhinjo, dve kopalnici, tri spalnice, kabinet, garderobna soba in dve veliki terasi. Če ste si hišo zaželeli, je lahko vaša za 4,1 milijona evrov. Počakati boste morali le nekaj mesecev, da jo dokončajo.

Če je hiša za vas predraga, se lahko odločite za dve, ki sta za 300 tisočakov cenejši, sta pa na Obali.
V centru Portoroža je naprodaj 388 m2 velika hiša, ki je bila zgrajena leta 2010. Stoji na 1.686 m2 velikem zemljišču, na katerem so bazen, garaža in varovano parkirišče. Objekt ima dve etaži. V pritličju je sprejemnica, dnevna soba, kuhinja z jedilnico, kabinet, garderoba in stranišče. V prvem nadstropju so štiri spalnice s kopalnicami in balkonom. Prodajalec zahteva 3,8 milijona evrov.

Ravno toliko je treba odšteti za hišo v Strunjanu, ki je bila zgrajena leta 1947. Za ta denar dobite majhno vilo z zgodovinskim značajem, 142 m2 površine ter 2.427 m2 zemljišča in dostopom do morja.

Stanovanja


Dnevna sobaNajdražja stanovanja smo našli v Ljubljani. Za Bežigradom je v četrtem in petem nadstropju objekta s šest nadstropji stanovanje, ki ima 115 m2 veliko teraso z lepim razgledom na mesto in planine, masažnim bazenom ter savno. Stanovanje je veliko 160 m2 in ima kuhinjo z jedilnico, dnevno sobo dve kopalnici in tri spalnice. Stanovanje ima lastno telovadnico v velikosti 36 m2, shrambo veliko 16 m2 in dve parkirni mesti v podzemni garaži. Prodajalec trdi, da so vgrajeni materiali vrhunski. Za to stanovanje, ki je bilo zgrajeno leta 2006, prodajalec želi 900 tisočakov.

Po enaki ceni se prodaja stanovanje na Mestnem trgu in je veliko 357 m2. Je v prvem nadstropju zgradbe, ki je bila zgrajena leta 1700.

V Ljubljani je še nekaj stanovanj, ki imajo cene od 800 do 900 tisočakov, v drugih krajih pa dosegajo najdražja stanovanja ceno do največ 550.000 €.

Ponudba res dragih nepremičnin v Sloveniji je prisotna, čeprav je skromna, postavlja pa se vprašanje, ali za ta denar res dobimo toliko kot plačamo? Odgovor lahko podajo tisti, ki imajo denar in povprašujejo po tako dragih nepremičninah.

Fotografije: Nepremičnine.net

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog