Novice - Razpisi

novica

Sklad poziva mlade družine, da oddajo vlogo za pridobitev subvencije

Objavljeno dne 03.05.2010
Stanovanjski sklad RS je objavil javni poziv za dodelitev subvencij mladim družinam za prvo reševanje stanovanjskega vprašanja in subvencioniranje tržnega najema stanovanj za leto 2010. Rok za oddajo prošenj je 22. maj 2010. Višina subvencije znaša 300 € na družinskega člana, v primeru najema pa od 1 €/m2 do 4 €/m2, odvisno od regije.

Do sredstev so upravičeni državljani Republike Slovenije in državljani EU, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji in predstavljajo mlado družino. Mlada družina je življenjska skupnost enega ali dveh staršev z enim ali več otroki, pri čemer letos najmanj en otrok še ni šoloobvezen. Dohodki družine v letu 2008 niso smeli preseči povprečne neto plače v letu 2008 za določen odstotek. Tričlanska družina, ki želi zaprositi za subvencijo, je v letu 2008 lahko imela dohodke v višini do 26.994 €, štiričlanska pa do 39.915,12 €.

Subvencija je namenjena prvemu reševanju stanovanjskega vprašanja z nakupom, gradnjo, rekonstrukcijo ali spremembo namembnosti. Da je mlada družina upravičena do subvencije, mora imeti po 1. marcu 2006 sklenjeno prodajno pogodbo ali pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje. Subvencija pripada za največ 8 let.

Do subvencije so upravičene tudi mlade družine, ki po uspešnem zaključku študija vsaj enega izmed staršev (ki mora biti mlajši od 28 let) rešujejo stanovanjsko vprašanje z najemom tržnega stanovanja. Če gre za doktorski študij, je starostna meja 30 let. Velikost najetega stanovanja je omejena za tričlansko družino na največ 55 m2, štiričlansko pa na največ 65 m2. Za vsakega nadaljnjega člana se površina poveča za 10 m2. Višina subvencije je odvisna od regije in od višine tržne najemnine. V osrednji Sloveniji je najvišja priznana tržna najemnina 7 €/m2, subvencija pa znaša največ 4 €/m2. V Koroški regiji je najvišja priznana tržna najemnina 4 €/m2, subvencija pa največ do 1 €/m2.

Obrazci in podrobna navodila za oddajo vloge so na voljo na spletni strani Stanovanjskega sklada RS. Obrazce je mogoče dobiti tudi osebno na sedežu Stanovanjskega sklada. Vloge je mogoče oddati od vključno 3. maja do vključno 22. maja 2010.

Razpisna dokumentacija >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog