Novice - Razpisi

Oglasno besedilo

Občina Hrpelje - Kozina objavlja javni razpis

Objavljeno dne 28.10.2020

Občina Hrpelje - Kozina leži na zanimivem stičišču treh svetov: Brkinov, Čičarije in Malega Krasa. 

JAVNI RAZPIS – Javno zbiranje ponudb za ustanovitev stavbne pravice na nepremičninah za mlade in mlade družine v Občini Hrpelje – Kozina

Občina Hrpelje-Kozina kot strateško prioriteto zagotavlja možnosti mladim za gradnjo stanovanjskih stavb, namenjenih bivanju. Mladim  je  stanovanjski  trg  manj  naklonjen,  saj  je  najobičajnejši  način  pridobitve  stanovanja  v  Sloveniji  nakup,  pri  čemer imajo mladi praviloma nižje prihodke, na trgu dela pa se soočajo z zaposlitvami za določen čas. Visoke cene nepremičnin in otežen dostop do finančnih virov mladim otežujejo prehod v lastno stanovanje, odhod od staršev in osamosvojitev ter osnovanje najprej lastnega gospodinjstva, šele nato družine.

Predmetni javni razpis spoštuje načela Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti, po katerem nepremičnine ne morejo biti obremenjene/prodane pod izhodiščno ceno, obenem pa zasleduje cilje Resolucije o nacionalnem stanovanjskem programu 2015–2025 (ReNSP15–25), saj kot ranljivejše skupine omogoča prednostno obravnavo mladih, pri čemer pa iz razpisa ne izključuje ostalih potencialnih ponudnikov. Na ta način lokalna skupnost zasleduje tudi stanovanjsko politiko občine, s spodbujanjem gradnje in ustreznejšo zasedenost.

Izhodiščna vrednost nadomestila za ustanovitev stavbne pravice ne zajema pripadajočega davka, ki ga plača najboljši ponudnik.

V ceni je vključeno pravnomočno gradbeno dovoljenje, s PZI ter možnost takojšnje gradnje.

Ponudniki so dolžni ponudbo oddati na obrazcih razpisne dokumentacije, ki jo lahko brezplačno dvignejo na sedežu občine ali prejmejo v elektronski obliki na podlagi povpraševanja, ki ga posredujejo na elektronski naslov: [email protected].

Razpisna dokumentacija je na razpolago tudi na spletni strani Občine Hrpelje - Kozina.

Podrobni podatki glede nepremičnin, ki so predmet tega razpisa, so na voljo na naslovu Občine Hrpelje - Kozina - na tel.
št. (05) 680 01 50 (kontaktni osebi: Andrej Bolčič ali Vasja Valenčič).

Rok zbiranja ponudb: 17. 11. 2020 do 10h.

Za več informacij obiščite spletno stran občine Hrpelje-Kozina >>.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog