Novice - Razpisi

novica

Ekosklad ponuja kredite za nove okoljske ukrepe, tudi za zamenjavo azbestne kritine

Ekosklad ponuja kredite za nove okoljske ukrepe, tudi za zamenjavo azbestne kritine
Objavljeno dne 28.10.2010
Pred nekaj dnevi, natančneje 22. oktobra so v veljavo stopile spremembe in dopolnitve javnega poziva Eko sklada za kreditiranje okoljskih naložb podjetij in drugih pravnih oseb 44PO10, ki se nanašajo na naložbe v odstranjevanje gradbenih materialov, ki vsebujejo nevarne snovi (azbest), in izgradnjo kanalizacijskih ali vodovodnih sistemov.

Najpomembnejša novost je možnost ugodnega kreditiranja zamenjave strešne kritine, ki vsebuje nevarne snovi (azbest) na vseh legalno grajenih objektih, kot so skladišča, proizvodne dvorane, poslovni objekti in drugi, ne glede na njihovo namembnost. Med priznane stroške za dodelitev kredita za tovrstne naložbe bodo lahko vključeni stroški nakupa in namestitve izolacijskih materialov, ki bi jih investitorji želeli namestiti ob zamenjavi kritine.

Naložbe v kanalizacijska omrežja in investicijske ukrepe, ki zagotavljajo prihranek pitne vode, pa bodo po tej spremembi upravičene do kredita v višini 80 % priznanih stroškov naložbe.

Eko sklad ponuja tudi ugodne kredite za okoljske naložbe občanov. Ti lahko za nekatere obsežnejše naložbe v obnovljive vire in učinkovito rabo energije v stanovanjskih stavbah pridobijo poleg kredita tudi nepovratna sredstva.

Občan, ki uveljavlja pravico do nepovratne finančne spodbude za izvedbo najmanj treh ukrepov po javnem pozivu 4SUB-OB10, ki predstavljajo obnovo iste stanovanjske stavbe, in priznani stroški teh ukrepov znašajo več kot 20.000 evrov za izvedbo istih ukrepov, lahko letos hkrati zaprosi tudi za kredit Eko sklada.

Od 22. oktobra dalje se možnost pridobitve kredita širi, tako bodo lahko tudi občani, ki investirajo v gradnjo ustreznih pasivnih in nizkoenergijskih hiš in se potegujejo za nepovratno finančno spodbudo, poleg te pridobili še ugoden kredit Eko sklada. Pri tem velja, da nepovratna finančna spodbuda in kredit skupaj ne smeta presegati priznanih stroškov kreditirane naložbe.

Več informacij >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog