Novice - Prireditve

novica

V drugi polovici marca sejem gradbeništva MEGRA

V drugi polovici marca sejem gradbeništva MEGRA
Objavljeno dne 08.03.2010
MEGRA, mednarodni sejem gradbeništva in gradbenih materialov, bo od 23. - 27. marca 2010 pod geslom »Trajnostno perspektiven« ponovno predstavil gradbeništvo v Sloveniji in v tem delu Evrope. Sejem bo poudaril človeku in naravi prijazno gradnjo in kulturo bivanja. Zato bo še posebej izpostavil umno rabo energije, obnovljive vire energije, energetsko varčno, naravno in sonaravno gradnjo, ter gradnjo, prilagojeno klimatskim spremembam. Popestrile ga bodo posebne razstave: Umna raba energije (v organizaciji Mariborske razvojne agencije, Društva inštalaterjev energetikov Maribor in Pomurskega sejma), energijsko varčne hiše in naravne gradnje (predstavitev proizvajalcev hiš, gradbenih elementov, stavbnega pohištva, izolacij in urejanja okolice), ter kritin.

Sejem pa bo seveda predstavil tudi vse drugo, kar potrebujemo za gradnjo in obnovo: gradbene materiale, gradbene konstrukcije, izolacije, instalacije, ogrevalno in hladilno tehniko, čistilne naprave, gradbeno mehanizacijo, opremo in orodja, projektantske in gradbene storitve, zaključna dela v gradbeništvu ter urejanje okolice. Na njem bodo nastopila najpomembnejša podjetja in obrtniki s področja gradbeništva. Sekcija kleparjev in krovcev, ki deluje v okviru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, pripravlja 11. tekmovanje mladih kleparjev in krovcev. Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota  pa bo predstavljala deficitarne poklice kleparjev in krovcev s prikazi njihovega dela.

Na sporedu bodo aktualni strokovni posveti s tematiko naložb v Pomurju, prometne infrastrukture, stanovanjske gradnje, zakonodaje na področju gradbeništva in subvencij za obnovljive vire energije. Podeljeni bodo tudi znaki kakovosti v graditeljstvu.

Širši krog obiskovalcev bodo vabila brezplačna energetska svetovanja za občane, ki jih v sodelovanju s Pomurskim sejmom pripravljata Gradbeni institut ZRMK in Ensvet, brezplačno gradbeno svetovanje v organizaciji Gradbenega instituta ZRMK, predavanja na temo umne rabe energije v organizaciji Energetske agencije za Podravje, ter 11. državno prvenstvo mladih kleparjev in krovcev.

Mladi bodo prejeli koristne informacije na skupinski predstavitvi gradbenega izobraževanja in poklicnih možnosti v gradbeništvu. Kaj vse so se že naučili njihovi nekoliko starejši vrstniki, pa bodo lahko občudovali na tekmovanju dijakov v zidanju.

Sejem bo odprt vsak dan (razen 27. marca, ko bo zaprl svoja vrata ob 17.00 uri) od 9.00 do 18. ure.

Več informacij >>
Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog