Novice - Prireditve

novica

Sejem gradbeništva MEGRA vabi prihodnji teden

Sejem gradbeništva MEGRA vabi prihodnji teden
Objavljeno dne 23.03.2011

Prihodnji teden, v torek, 29. marca, se bo začel osrednji državni sejem gradbeništva MEGRA. Predstavil bo celotno gradbeništvo: gradbene materiale, mehanizacijo, orodja, storitve in izobraževanje. Posebej bo izpostavil energijsko varčno gradnjo, les kot tradicionalni in obenem gradbeni material prihodnosti ter alternativne, obnovljive in trajne vire energije. Napravam in tehnologijam, ki omogočajo naravi in človeku prijazen zajem energije sonca, vetra, vode, biomase in geotermalne energije bo posvečena cela sejemska dvorana. Na 16.500 m2 se bo predstavilo 360 različnih razstavljavcev iz 14. držav.

Novost sejma bo razstava z naslovom "Urejamo okolico hiše". V njenem okviru bo 11 sodelujočih podjetij ponujalo izvedbo bivalnih enot in vrta z ekološkimi in naravnimi materiali: s slamo krite lesene objekte (brunarice), leseni vrtni bazen z bazensko tehniko (solna dezinfekcija), lesena otroška igrala, barvana z okolju prijaznimi barvami, leseni žar za boljši okus pečene hrane, ozelenitev bivalnega prostora za boljše počutje in oddih, tlakovanje in tlakovce (kot novost tudi fotokatalične tlakovce, ki absorbirajo dušikove okside, s čemer pripomorejo k zmanjšanju onesnaževanja okolja), zidanje obokanih kleti in drugih objektov iz stare opeke, načrtovanje ureditve okolice objektov, ozelenitev in različne zasaditve površin.

Razstava "Lesena nizkoenergijska hiša” bo predstavila maketne modele nizkoenergijskih hiš s poudarkom na povečani uporabi steklenih površin. V razstavo bosta vključeni tudi modelni hiši iz razstave »Gradimo s slamo, zemljino in lesom«, ki sta delo študentk programa Arhitekture na Fakulteti za gradbeništvo v Mariboru.

"Gradimo trajnostjo, delujmo sonaravno” je razstava referenčnih del s področja zelenih gradenj. V organizaciji DSG, društva za sonaravno gradnje Slovenije, ki je slovenski član svetovnega združenja za zelene stavbe (World Green Building Council), bo prikazala referenčna dela s področja zelenih gradenj članov DSG.

"Znak kakovosti v graditeljstvu 2011” bo v organizaciji gradbenega instituta ZRMK predstavil prejemnike nagrajenih izdelkov in storitev v letošnjem letu.

Na razstavnem prostoru »Gradbeno izobraževanje Slovenije« bodo svoje izobraževalne programe predstavile SGGEŠ Ljubljana, ŠC Novo mesto, SGŠ Maribor, ŠC Celje, Lesarska šola Maribor - Višja strokovna šola Maribor in Fakulteta za gradbeništvo Maribor. V petek bo njihovo predstavitev nadgradilo tekmovanje dijakov gradbenih šol v zidanju.

Strokovni posveti bodo obravnavali nove naložbe v prometno infrastrukturo, podali smernice za bolj učinkovito naročanje javnih gradenj, seznanjali s trajnostnim certificiranjem objektov in mednarodnimi certifikacijskimi standardi. Vsakodnevno bodo obiskovalcem sejma po tematskem urniku pa tudi individualno na voljo energetska in gradbena svetovanja, v petek in soboto pa tudi svetovanja glede ozelenitve in zasaditve okolice objektov.

Sejem bo odprt od 29. marca do 2. aprila, vsak dan od 9. do 18. ure, z izjemo zadnji dan, ko bo odprt do 17. ure. Dnevna vstopnica bo 5 €.

Več informacij >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog