Novice - Prireditve

novica

Sejem gradbeništva MEGRA vabi k obisku z zanimivim programom

Objavljeno dne 30.03.2011
Bager Včeraj se je v Gornji Radgoni začel 24. mednarodni sejem gradbeništva MEGRA. Na 16.500 kvadratnih metrih se predstavlja 360 razstavljavcev iz 14 držav. Sejmu se nekoliko pozna, da je gradbeništvo v krizi, saj je razstavljavcev nekoliko manj kot prejšnja leta. Odsotna sta tudi največja razstavljavca preteklih let SCT in Primorje. Večina razstavljavcev, ki sodeluje na sejmu, se bogato predstavlja in obiskovalci lahko izvedo in vidijo marsikaj zanimivega in uporabnega: gradbeni stroji, oprema za gradnjo, orodje, gradbeni material, izdelke in orodje, ki sodijo med zaključna dela in drugo. Velik poudarek je tudi na uporabi solarne energije.

Ob odprtju sejma so podelili pet Znakov kakovosti v graditeljstvu 2011 Gradbenega inštituta ZRMK. Priznanje za ohranjanje kulturne dediščine sta prejela Izvedba konstrukcijskih ojačitev na objektih kulturne dediščine in objektih s sestavinami kulturne dediščine, podjetja Gras d.o.o. in izvedba obnove fasad na stavbah kulturne dediščine in stavbah s sestavinami kulturne dediščine, podjetja Rima d.o.o. Priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu so dobili tudi Profiliran betonski strešnik Bramac Klasik, Donav, Rimski, podjetja Bramac strešni sistemi d.o.o., podjetje Izolacija Zorman d.o.o. za izvedbo ravnih streh z bitumensko kritino, ter izvedba vodotesne zaščite betonskih in armirano betonskih konstrukcij podjetja Hipox d.o.o.

Leseni žar
Posebnost sejma: delujoči leseni vrtni žar. Z izjemo vijakov in rešetke za peko hrane, so vsi sestavni deli iz lesa.

Sejem spremlja bogat obsejemski programa. Obiskovalci si lahko ogledajo specializirane razstave o nizkoenergijski in pasivni gradnji, urejanju okolice hiš, trajnostni in sonaravni gradnji, gradbenem izobraževanju v Sloveniji in drugo. Potekali bodo tudi številni strokovni posveti povezani z gradbeništvom, obiskovalci pa se bodo lahko udeležili brezplačnih energetskih in gradbenih svetovanj. V času sejma bodo potekala tudi številna tekmovanja, ki bodo zanimiva za ogled.

Sejem bo odprt do sobote 2. aprila. Vstopnina znaša 5 € za odrasle in 3 € za mladino.

Več informacij >>

Besedilo in fotografiji: SLONEP.net
Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog