Novice - Prireditve

novica

Še 5 dni do sejma DOM

Še 5 dni do sejma DOM
Objavljeno dne 25.02.2010

Od torka, 2. marca, do nedelje, 7. marca se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pod skupnim motom »Gradimo skupaj!« odvijal 49. mednarodni sejem Dom, največja prireditev s področja graditeljstva pri nas. Na približno 20.000 m2 razstavnih površin se letos predstavlja 599 podjetij iz 30 držav. Ker jih je letos na sejmu še več kot lani, se razstavljavci predstavljajo v vseh razpoložljivih dvoranah GR, v treh dodatnih montažnih dvoranah ter na zunanjih razstavnih površinah. Na sejmu bo potekal bogat obsejemski program, ki ga pripravljajo Gradbeni inštitut ZRMK, Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS ter Sekcija slovenskih proizvajalcev montažnih hiš. Novost prireditve je priznanje Zelena misija, ki ga letos prvič podeljuje Gospodarsko razstavišče skupaj z Združenjem lesne in pohištvene industrije pri GZS za energetsko varčen in okolju prijazen izdelek.

Sejem Dom, eden največjih in najbolj obiskanih sejmov na GR, je mednarodni sejem gradbeništva, kjer si je mogoče ogledati ponudbo stavbnega pohištva, izdelke za notranjo opremo, urejanje doma in njegove okolice, opremo za ogrevanje in hlajenje, materiale in proizvode za gradbeništvo in izdelke, ki tehnično varujejo, nadgradijo ali pa enostavno poživijo domove.

Kot je poudaril Friderik Knez, univ. dipl. fiz., vodja Oddelka za gradbeno fiziko na Zavodu za gradbeništvo Slovenije ter predsednik posebne strokovne komisije za izbor priznanja Zelena misija, »sejem Dom odraža sodobne trende s področja graditeljstva, rabe energije, energetskih sistemov, hišne tehnike in bivanja nasploh. Ena od izrazitih komponent teh trendov je tudi okoljska ozaveščenost proizvajalcev, graditeljev in uporabnikov stavb. Gre za novo poudarjene smernice trajnostnega gradbeništva. Sam koncept trajnostne gradnje je po svoji vsebini že lep čas prisoten v gradbeništvu, le da je bil potisnjen v ozadje. V zadnjem času pa je s toliko večjo silo pridrl na plano, skupaj z zavestjo, da so ravno stavbe in njihova oprema tisti najbolj ključni dejavnik pri trajnostnem okolju …”

Razstavni del spremlja bogat obsejemski program, ki ga pripravljajo Gradbeni inštitut ZRMK, Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS ter Sekcija slovenskih proizvajalcev montažnih hiš. Program ni namenjen le strokovni javnosti, temveč vsem obiskovalcem.

Sejem bo odprt vsak dan med 9:30 in 19:30, zadnji dan pa do 18. ure. Cena vstopnice je 7 €, za otroke od 7. do 16 leta, dijake, študente in upokojence pa 5 €.

Več informacij >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog