Novice - Prireditve

novica

Novembra posvet Poslovanje z nepremičninami - letošnja rdeča nit: kakovost bivanja in najemni trg

Objavljeno dne 09.09.2008

Novembra se bo že devetnajstič odvijal tradicionalni posvet Poslovanje z nepremičninami, ki ga pripravlja GZS Zbornica za poslovanje z nepremičninami s soorganizatorji. Rdeča nit posveta, ki bo potekal 13. in 14. novembra 2008, je kakovost bivanja in najemni trg stanovanj, pisarn, lokalov, trgovin, oskrbovanih stanovanj in študentskih domov. Na posvetu bodo sodelovali številni predavatelji, ki so strokovnjaki na nepremičninskem področju, naj omenimo le najbolj zveneča imena: Tomaž Banovec, Jožka, Hegler, dr. Igor Pšunder, dr. Ivo Lavrač. V sklopu posveta bosta potekali tudi dve okrogli mizi, in sicer o najemnem stanovanjskem trgu in o nepremičninskem trgu.

Na 19. posvetu bo mogoče srečati ključne ljudi iz hitro razvijajoče se nepremičninske stroke. V plenarnem delu se bo mogoče seznaniti, ali je kakovost bivanja le prazna fraza, ali pa je ključni dejavnik pri selekciji med ponudniki novih nepremičnin.

Mnogi naložbeniki na stanovanjskem segmentu nepremičnin že dolgo vedo, da je sedanja vrednost kapitalizirane najemnine manjša od nadomestitvene vrednosti (novih) stanovanj. Ali bo tako tudi v prihodnje in, ali se bo rast cen stanovanj zaustavila, raven cen nepremičnin pa relativno povečala, bi morali dobiti odgovor na posvetu. Mogoče bo tudi izvedeti, kako bo z nadaljnjim gibanjem najemnin in nezazidanih stavbnih zemljišč. Izvedeti bo mogoče tudi o izkušnjah pri gradnji oskrbovanih stanovanj in dobiti odgovore na številna stanovanjska vprašanja, ki tarejo starejše ljudi.

Podobno kot v letu 2008 je tudi letos posebna sekcija za finančno računovodske delavce v nepremičninskih podjetjih. Že v plenarnem delu bo govora o urejanju nekdanjih »funkcionalnih zemljišč.« Nadaljevalo se bo s predstavitvijo podzakonskih aktov novele Stanovanjskega zakona in razpravo o panožni kolektivni pogodbi, ki velja že 10 let.

Ena sekcija bo posvečena trgu nepremičnin, kjer se bodo udeleženci seznanili s predlogi, kako preiti iz sedanjega »sistema nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča« na nov sistem obdavčitve nepremičnin. Gre za »kislo jabolko«, v katerega bomo morali v Sloveniji slej kot prej ugrizniti. Strokovnjaki bodo lahko povedali, kaj to vsebinsko pomeni za posamezne tipe občin.

Tako kot vsako leto bo tudi letos en dan v celoti posvečen cenilcem in sodnim izvedencem, dejansko pa bodo prišli na svoj račun v obeh dneh. Cenilska sekcija se bo seznanila tudi z novim Pravilnikom o sodnih cenilcih in izvedencih.

Stanovanjska sekcija bo obravnavala potrebo po novi stanovanjski politiki, ki se bo nadaljevala z okroglo mizo, kako učvrstiti dolgoročna stanovanjska najemna razmerja.

Kotizacija znaša za oba dneva 350 € + DDV, za en dan pa 207,50 € + DDV.

Več informacij in prijava >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog