Novice - Prireditve

novica

Na razstavi o lesu Čar lesa bodo predstavili najdaljšo pručko na svetu

Na razstavi o lesu Čar lesa bodo predstavili najdaljšo pručko na svetu
Objavljeno dne 12.05.2011

Danes se je v Ljubljani začela razstava Čar lesa 2011, na kateri si je mogoče ogledati različne zanimive in privlačne izdelke iz navadnega in modificiranega lesa. Razstavo organizirajo Zveza lesarjev Slovenije, Svet za les in Oddelek za lesarstvo pri Biotehniški fakulteti UL. Razstava bo do 16. maja na ogled v Cankarjevem domu, od 17. maja do 31. maja pa v atriju Mestne hiše. Vstop je brezplačen.

Glavni namen prireditve Čar lesa je, da ljudje ponovno spoznajo vse prednosti rabe lesa. Organizatorji želijo prikazati različne možnosti uporabe lesa in v ljudeh vzbuditi naklonjenost do te naravne dobrine. Na letošnji prireditvi Čar lesa bodo predstavili najdaljšo pručko na svetu, ki jo bodo prijavili v Guinnessovo knjigo rekordov. Izdelal jo je izvirni snovalec lesenih izdelkov gospod Jože Koželj iz Voklega, ki v okviru podjetja Objemi drevo že desetletja snuje samosvoje ter domiselne stvaritve in izdelke iz lesa.

Razstava bo v Cankarjevem domu odprta vsak dan od 9. do 18. ure (zadnji dan do 16. ure), v Mestni hiši pa vsak dan od 9. do 18. ure. Vstopnine ni.

Več informacij >>

Fotografija: F. Pohleven / Čar lesa

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog