Novice - Prireditve

novica

Na Mednarodnem obrtnem sejmu skoraj 1.700 razstavljavcev

Na Mednarodnem obrtnem sejmu skoraj 1.700 razstavljavcev
Objavljeno dne 05.09.2011
V sredo se začenja 44. Mednarodni obrtni sejem (MOS), ki bo v Celje pripeljal skoraj 1.700 razstavljavcev iz 36 držav. Sejemsko dogajanje se bo odvijalo na 65.000 m2 razstavnih površin oz. v 18 sejemskih dvoranah in na zunanjih razstavnih površinah. Na sejmu bo letos neposredno prisotnih še več podjetij iz Indije in Srbije, predstavili se bodo tudi podjetniki iz BiH in Hrvaške, ki je že dolgoletna partnerica sejma. Sicer pa tradicionalno največ neposrednih razstavljavcev prihaja Nemčije, Italije in Avstrije. Še celovitejšo predstavitev gospodarskih priložnosti svoje dežele pa pripravlja veleposlaništvo Republike Indonezije.
 
Na 44. MOS bodo znova posebej aktualne razstavne površine na tradicionalno najbolj zanimivih področjih zaključnih del v gradbeništvu, energetske učinkovitosti in izkoriščanja obnovljivih virov.  Sejem bo tako ponudil najbolj celoviti pregled ponudbe izdelkov, storitev in finančnih spodbud za izkoriščanje obnovljivih virov energije, kot so sonce, veter, biomasa, pa tudi voda. Na sejmu se obeta tudi celovita ponudba strojev in opreme za kovino in varjenje ter elektro in varilno tehniko. Ponovno bo na ogled najširša ponudba ogrevalne tehnike, hladilnih in solarnih sistemov z najnovejšimi tehnološkimi dosežki teh panog. Sejem bo znova ponudil najbolj celovito ponudbo stavbnega pohištva, strešnih kritin in druge ponudbe za zaključna dela v gradbeništvu. Obiskovalci pa bodo lahko poiskali tudi najboljšo ponudbo na drugih vsebinskih področjih, ki jih že tradicionalno ponuja MOS, tudi slovenske živilskopredelovalne industrije.
 
Strokovne spremljajoče prireditve in mednarodna poslovna srečanja bodo tudi letos pomembno sooblikovala sejemsko dogajanje. Poleg t.i. mednarodnih dogodkov pa bodo v okviru MOS potekala še številna srečanja, okrogle mize in delavnice o najbolj aktualnih domačih temah.

Na MOS bo veliko pozornosti namenjeno tudi promociji kakovostne, doma pridelane hrane. Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju s kmetijskim ministrstvom pripravlja poseben seminar o zakonu o promociji kmetijskih in živilskih proizvodov. Poudarek bo na ustrezni označitvi živil, kar potrošnikom omogoča lažje izbiranje tistih izdelkov, ki so v skladu s smernicami zdravega prehranjevanja. Kakovost živil bo tudi ena od tem potrošniških pravnih nasvetov s strokovnjaki Zveze potrošnikov Slovenije.
 
44. MOS bo minil tudi v znamenju aktualnih energetskih vprašanj. Zadnji sejemski dan se bo tako na sejmišču odvila konferenca Združenja slovenske fotovoltaične industrije, ki bo posvečena sončnim elektrarnam kot stabilnim in donosnim naložbam. Energetika.NET in Slovensko društvo za daljinsko energetiko pa pripravljata Forum o nacionalnem energetskem programu (NEP).

Sejem bo odprt vsak dan  med 9. in 19. uro, zadnji dan do 18. ure. Cene vstopnic za sejem se v primerjavi s preteklim letom niso spremenile, obiskovalci pa se bodo znova lahko s parkirišč do prireditvenega prostora pripeljali z brezplačnim sejemskim avtobusom.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog