Novice - Prireditve

novica

Konec tedna bo v Celju potekal sejem FLORA

Konec tedna bo v Celju potekal sejem FLORA
Objavljeno dne 14.03.2011
Celjsko sejmišče marca tradicionalno gosti spomladanski sejemski strojček. Sejem vrtnarstva, cvetličarstva in krajinske arhitekture FLORA, sejem POROKA, sejem zdravega načina življenja, zdravilstva, zeliščarstva, zdrave prehrane, naravne kozmetike in okolju prijaznega bivanja ALTERMED se bodo odvijali v štirih sejemskih dvoranah od petka do nedelje, od 18. do 20. marca. V soboto in nedeljo pa bodo sejemsko dogajanje popestrili še čebelarji, ki se bodo letos zbrali že na 34. državnem čebelarskem posvetu in mednarodni prodajni razstavi. Na sejmišču si bo mogoče v treh dneh ogledati ponudbo več kot 420 razstavljavcev iz Slovenije in tujine.

Obisk sejma Flora predstavlja pravo pašo za oči z največjo kreativno razstavo cvetja in vrtnarstva v sejemski dvorani K, kjer si lahko letos obiskovalci obetajo posebne atrakcije na temo igrivosti. Sejem sicer ponuja tudi odlično priložnost za nakup izdelkov in storitev za urejanje okolja ter aktualnih sezonskih rastlin po ugodnih cenah ter vse potrebne informacije o vzgoji rastlin in urejanju okolice doma pred začetkom spomladanskih opravil. Tudi letos bo na Flori mogoče prisluhniti številnim poučnim nasvetom ter poklepetati in pridobiti koristne informacije priznanih domačih in tujih floristov. Med drugim bo mogoče izvedeti kakšna naj bo priprava zelenjavnega vrta, kako cepiti citruse, kako si urediti svoj japonski in zen vrt, kakšne so novosti na področju sezonskega cvetja… Med drugim je tako letos dodatno poskrbljeno za najmlajše obiskovalce sejmov. V okviru sejma bodo v dvorani K potekale delavnice za najmlajše o sajenju rastlin.
 
Dogajanje v sejemski dvorani K, kjer se bodo celovito predstavili člani Sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS, bo zaznamovala igrivost. Ta bo osrednja tema tudi tradicionalnega tekmovanja mladih cvetličarjev in vrtnarjev. Letos se bo tekmovanja udeležilo 13 ekip cvetličarjev in prav toliko ekip vrtnarjev. Tekmovalni izdelki bodo vse sejemske dni razstavljeni v dvorani K. V dvorani L1, kjer sicer poteka sejem Poroka, pa bodo letos prvič razstavljeni poročni šopki slovenskih cvetličarn. Med približno 40 razstavljenimi šopki bodo obiskovalci izbrali svojega favorita.
 
 Čez vikend, v soboto in nedeljo, pa bodo sejemsko dogajanje popestrili še čebelarji, ki se bodo zbrali že na 34. državnem čebelarskem posvetu in mednarodni prodajni razstavi.
 
V Celjskem sejmu obiskovalce vabijo, da si pred obiskom sejmišča natančen program dnevnega dogajanja na sejmišču ogledajo na spletni strani www.ce-sejem.si. Cena sejemske vstopnice sicer že nekaj let ostaja nespremenjena pri 5 €. Z dnevno vstopnico se bo mogoče brezplačno udeležiti vseh predavanj in predstavitev, ki bodo ta dan potekala na sejmišču.

Več informacij >>
Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog