Novice - Prireditve

novica

Danes se je začel 49. sejem DOM

Danes se je začel 49. sejem DOM
Objavljeno dne 02.03.2010

Zoran Jankovič, ljubljanski župan, je danes odprl vrata 49. sejma Dom, največje sejemske prireditve na področju graditeljstva v Sloveniji, kjer se na 20.000 m2 razstavnih površin predstavlja 599 podjetij iz 30 držav.

Predstavniku Kovinoplastike je izročil nagrado Zelena misija za univerzalno okensko krilo Unisash-arx-view. Ta nagrada za energetsko varčen in okolju prijazen izdelek je bila letos podeljena prvič. Zanjo je kandidiralo kar 17 izdelkov in izbira med njimi ni bila lahka. Posebnosti zmagovalnega izdelka podjetja Kovinoplastika Lož so med drugim tudi večja svetlobna prepustnost, visoka energetska učinkovitost in skrito okovje. Ta okna bodo v prodaji  čez pol leta. No, poleg omenjenega razstavljavca jih boste na sejmu Dom lahko srečali še 598.

Sprehod med razstavnimi eksponati kaže na optimizem razstavljavcev in njihov napredek, kljub gospodarski krizi. Razstavni prostori so večinoma bogato opremljeni, prisotna pa je večina naših pomembnih podjetij s tega področja.

Letošnji obsejemski program, ki so ga pripravili Gradbeni inštitut ZRMK, Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS ter Sekcija slovenskih proizvajalcev montažnih hiš, letos še posebej poudarja smernice trajnostnega gradbeništva. V desnem krilu avle dvorane Kupola (A) poteka vsak dan od 10.00 do 18.00 ure brezplačno svetovanje o učinkoviti rabi energije in uporabi obnovljivih virov energije za občane, o pomenu razvoja nizkoogljičnih tehnologij, o novih izzivih na področju nizkoenergijske gradnje, o spodbujanju gradnje z lesom z vidika trajnostnega razvoja ipd. pa bodo spregovorili predavatelji v okviru Združenja v sredo, 3. marca.

Sejem je odprt od torka, 2. marca, do 6. marca 2010 od 9.30 do 19.30 ure, v nedeljo, 7. marca 2010 pa od 9.30 do 18.00 ure.

Več informacij >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog