Novice - Prireditve

novica

Čar lesa 2010 vabi s številnimi izdelki iz masivnega lesa

Čar lesa 2010 vabi s številnimi izdelki iz masivnega lesa
Objavljeno dne 07.05.2010

Maj je pomladni mesec, v katerem se bo že drugo leto zapored dogodila največja razstava predmetov iz lesa Čar lesa. Razstavo pripravlja organizacijski odbor pod vodstvom dr. Franca Pohlevna enega izmed naših največjih zagovornikov uporabe lesa. Razstava bo potekala od 12. maja do 16. maja 2010 v pritličju Cankarjevega doma v Ljubljani. Vstop bo prost.

Letošnja razstava, katere častni pokrovitelj je predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, bo posvečena notranji opremi iz lesa. Na razstavi bodo predstavljeni številni izdelki iz masivnega lesa, ki jih lahko uporabljamo v vsakem domu. Izdelki so plod slovenskega znanja. Na razstavi sodelujejo številna podjetja in posamezniki, ki imajo izkušnje in smisel za delo z lesom, tem čudovitim naravnim materialom, ki mu danes posvečamo vse premalo pozornosti. Dr. Franc Pohleven je v uvodniku kataloga razstave zapisal, da imamo obsežne gozdove in les je edina surovina, ki jo premoremo v izobilju. Les je dar narave, ki iz ozračja veže ogljikov dioksid, ki je povezan z učinkom tople grede, ki pesti naš planet. Namen prireditve Čar lesa je, da Ljudje spoznajo vse prednosti rabe lesa v današnjem času.

Prednosti rabe lesa bo mogoče spoznavati od 12. do 16. maja v Cankarjevem domu in od 13. do 24. maja v desnem atriju Mestne hiše v Ljubljani.

Več informacij >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog