Novice - Prireditve

novica

Z obiska Flore 2008

Objavljeno dne 14.03.2008

V Celju se je danes začel sejem Flora, ki bo trajal do nedelje. Na sejmu se predstavlja 128 podjetij, ki s svojo dejavnostjo pokrivajo vrtnarstvo in urejanje okolice. Na sejmu je mogoče videti veliko zanimivih rastlin in izdelkov, ter dobiti ideje za ureditev lastnega vrta.

Letošnji razstavni prostor v hali L je drugače urejen kot prejšnja leta. Je bolj pregleden in prijaznejši do obiskovalcev. Videti je mogoče izdelke in stroje za urejanje parkovnih površin, lončnice, okrasne rastline, ponudbo semen zelenjave, vrtne ograje in drugo. Zelo obširno so se predstavile slovenske šole, ki so tako ali drugače povezane z vrtnarstvom. Med razstavljavci so prevladovala slovenska podjetja in posamezniki, zasledili pa smo tudi več madžarskih vrtnarij.

Med izpostavljenimi rastlinami letošnje sezone velja omeniti netreseke. Na enem izmed razstavnih prostorov je bilo mogoče videti veliko različnih vrst, ki so bile tudi na prodaj. Med letošnjimi novostmi so glavno mesto zasedali umetelno striženi grmički – topiari. Topiari je več kot 2000 let stara umetnost striženja in oblikovanja rastlin v različne oblike. Takšne rastline so dodatna zanimivost vrtov. Natančno strižene rastline v obliki stebrov, piramid, spiral tvorijo vertikalne poudarke v simetriji in razmerjih zasnove. Takšna rastlina lahko sama po sebi predstavlja žariščno točko vrta, večje število dreves ali grmov pa je lahko ozadje ali okvir za bolj sproščene zasaditve. Omeniti velja tudi pestro predstavitev mačeh.

Sejem, ki je delno razstavni, delno pa prodajni, je odprt do nedelje 16. marca.

Nekaj fotografskih utrinkov:

Besedilo in fotografije: SLONEP.net

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog