Novice - Prireditve

novica

Ljubljanski pohištveni sejem 2007

Objavljeno dne 07.11.2007

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se od 5. do 11. novembra odvija 18. pohištveni sejem. Na našem največjem dogodku pohištvene industrije se na 10.000 m2 razstavnih površin predstavlja 309 podjetij iz 23 držav, kar je največ doslej.

Razstavo pohištva odlikujejo zveneča imena slovenskih in tujih proizvajalcev, ki ponujajo vse za dom in okolico. Obiskovalci si lahko v 13 dvoranah med drugim ogledujejo kuhinje, pisarniško, ploskovno in stilno pohištvo, kopalniško opremo, otroške sobe, pohištveno okovje in opremo za vrt. Na zunanjem razstavnem prostoru pa proizvajalci predstavljajo kamine, peči in ograje.

Poleg razstavnega programa se bodo od torka do sobote na sejmu odvijale tudi mnoge obsejemske prireditve in strokovna predavanja, katerih namen je predvsem izmenjava znanja in inovativnih idej. Ob peti obletnici Meseca oblikovanja poteka na pohištvenem sejmu tudi razstava in ob tem predstavitev najuspešnejših slovenskih oblikovalcev, ustvarjalnih industrij in njihovih izdelkov. Nominiranci in nagrajenci Meseca oblikovanja se bodo predstavili v petek in soboto popoldne v Mestni dvorani.

Gospodarsko razstavišče in GZS - združenje lesarstva pa sta tudi letos podelila nagrade za oblikovalsko izvirnost, najlepši razstavni prostor in najboljše izdelke. Najbolj odmeven je bil izbor »Najboljših 10«, na katerem so izbrali deset najboljših izdelkov in sistemskih rešitev, ki najbolje združujejo funkcionalnost s tehnološko oziroma likovno kakovost. Najprestižnejšo nagrado, podeljeno najboljšemu izdelku te deseterice, je dobilo podjetje DONAR d.o.o in sicer za svetilko Leaf, ki je oblikovana z izjemnim tehnološkim nabojem in varčuje z energijo.

Tudi na letošnjem pohištvenem sejmu bo dogajanje popestril sejemski radio, v prostorih med dvoranami pa se obiskovalci lahko odpočijejo v eni izmed kavarn ali okrepčevalnic. Sejem je odprt vsak dan od 10.00 do 12.00 ure, v nedeljo, 11. novembra, pa od 10.00 do 18.00 ure.

Nekaj sejemskih utrinkov:

Besedilo: Samanta Zupan
Fotografije: SLONEP.net

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog