Novice - Prireditve

novica

Zanimive teme 3. nepremičninske konference

Zanimive teme 3. nepremičninske konference
Objavljeno dne 02.10.2007

24. in 25. septembra je v kongresnem centru hotela Slovenija potekala 3. nepremičninska konferenca, katere se je udeležilo približno 200 obiskovalcev, ki tako ali drugače delujejo na področju nepremičnin. Na konferenci so sodelovali predavatelji s področja nepremičnin in nepremičninskega prava.

Maruška Šubic Kovač je v sklopu predavanja o prometu z zemljišči predstavila termin Flachenmanagemant, ki se uporablja za poudarjanje kompleksnosti problematike priprave zemljišč za gradnjo in optimizacijo tega procesa. Poudarila je, da receptov za uspešen Flachenmanagement ni, saj se strateški cilji in načini financiranja razlikujejo od kraja do kraja. Smernice na trgu zemljišč je po regijah predstavil Borut Breznik. Po njegovem mnenju se zemljišča prihodnje ne bodo pocenila, še posebno v letoviških krajih na Primorskem in Gorenjskem ter na nekaterih predelih Ljubljane.

V sekciji, v kateri je bilo govora o prometu z nepremičninami na Hrvaškem, je Aleš Avbreht predstavil splošne in posebne pogoje za pridobitev lastninske pravice na nepremičninah v republiki Hrvaški. Vsem tujcem, ki tam kupujejo nepremičnine, je svetoval previdnost pri nakupu. O prometu z nepremičninami na Hrvaškem je predavala tudi Simona Drenik, ki je podrobno predstavila načelo vzajemnosti med Slovenijo in Hrvaško ter postopke za pridobitev lastninske pravice.

SLONEP.net je predstavil smernice na trgu poslovnih prostorov. Predaval je o značilnostih trga poslovnih nepremičnin, gibanju cen najemnin in poslovnih prostorov ter povedal, da so oglaševane cene nepremičnin v Ljubljani za 4 do 10 % višje od prodajnih. Po njegovem mnenju se bo ponudba pisarniških prostorov v prihodnje povečala, rast cen pa naj bi se v letu 2007 nadaljevala.

V sklopu namenjenem predvsem nepremičninskim posrednikom je Natalia Ugren predstavila relativno novo storitev pri nas, in sicer skrivnostni nakup. Skrivnostni nakup ali »mystery shopping« je anonimna raziskava storitev na prodajnih mestih, s katero podjetja odkrivajo šibke točke zaposlenih v odnosu do strank, s tem pa pridobijo konkurenčno prednost. Pri raziskavi kakovosti dela v nepremičninskih agencijah so nepremičninski posredniki dosegli zadovoljive rezultate, najslabše pa so se odrezali pri ugotavljanju potreb stranke pred predstavitvijo.

Predavatelji so poskrbeli, da so bila predavanja vsebinsko pestra in zanimiva vsem, ki se posredno ali neposredno ukvarjajo z nepremičninami. Udeleženci so na predavanjih s pravno vsebino spoznali praktične rešitve nejasnih pravnih nepremičninskih zadev v Sloveniji in na Hrvaškem, tisti, ki jih zanima nepremičninski trg, pa so se seznanili z najnovejšimi ugotovitvami.

Samanta Zupan

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog
Prijavite se na
brezplačne E-novice
Sejmi in prireditve

AGRA 2019

24.08.2019 - 29.08.2019 57. mednarodni kmetijsko-živilski sejem.

IGM - Internationale Gartenbaumesse Tulln

29.08.2019 - 02.09.2019 Največja vrtnarska in cvetličarska razstava.

52. MOS

10.09.2019 - 15.09.2019 Mednarodni sejem obrti in podjetnosti.

Marmo+mac

25.09.2019 - 28.09.2019 Sejem kamna, tehnologij obdelave kamna in oblikovanja kamna.

Jesenski sejem Komenda 2019

04.10.2019 - 06.10.2019 Kmetijsko obrtni sejem.

Anketa

Moja hiša potrebuje