Novice - Prireditve

novica

V Portorožu poteka 3. nepremičninska konferenca

Objavljeno dne 24.09.2007

V ponedeljek 24. septembra je odprla svoja vrata 3. nepremičninska konferenca, ki se odvija v kongresni dvorani hotela Slovenija v Portorožu. Na tradicionalni konferenci, ki jo organizira GV izobraževanje, se je zbralo 200 udeležencev, ki tako ali drugače delujejo na področju nepremičnin.

Po sprejemu udeležencev in odprtju konference jih je pozdravila in slavnostno nagovorila Ljuba Nachtigal iz Ministrstva za okolje in prostor. Nagovoru je sledila prva vroča tema, in sicer pregled nepremičninskega trga. V tem delu sta predavala Rok Justin o nepremičninskem trgu v Sloveniji in na najpomembnejših tujih trgih ter Aleš Bulc, ki je predaval o slovenskem trgu nepremičnin po uvedbi evra.

Po krajšem odmoru sta v drugi vroči temi, v kateri je bilo govora predvsem o prometu z zemljišči, predavala Borut Breznik, ki je predstavil smernice na trgu zemljišč, ter Maruška Šubic Kovač, ki je govorila o gospodarjenju z zemljišči v lokalni skupnosti.

Po skupnem kosilu je sledilo delo v dveh sekcijah, ki se je odvijalo v dveh dvoranah. Sekcija A je bila namenjena vsem, ki delajo v dejavnosti nepremičnin. V tem delu je bilo govora predvsem o osnovah nepremičninskega prava. Predavatelj Renato Vrenčur je predaval o vpisovanju pravic in pravnih dejstev v zemljiško knjigo, o posebnih zemljiškoknjižnih postopkih ter o nepremičninskem stvarnem pravu.

V drugi dvorani so potekala predavanja, ki so bila namenjena prodajalcem, kupcem in nepremičninskim posrednikom. V tem delu so potekala predvsem predavanja o prometu z nepremičninami na Hrvaškem. Predavali so Simona Drenik, in sicer o načelu vzajemnosti in postopkih za pridobitev lastninske pravice na nepremičninah pri tujcih v Sloveniji in na Hrvaškem, Dragutin Bračun o možnostih nakupovanja nepremičnin na Hrvaškem za tujce ter Aleš Avbreht iz odvetniške pisarne Avbreht pa o Delovanju Hrvaškega trga nepremičnin.

Udeleženci konference so prejeli Nepremičninski periskop, statistični pregled celotnega nepremičninskega trga v Sloveniji in nekaterih najpomembnejših tujih ter strokovni zbornik, v katerem je zbrana večina predavanj.

Samanta Zupan

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog