Komu je namenjena energetska izkaznica?

Energetska izkaznica je namenjena predvsem kupcem, da se lahko še pred nakupom stavbe seznanijo z njeno energijsko učinkovitostjo, kot tudi z možnimi ukrepi za povečanje energijske učinkovitosti. Prav tako je energetska izkaznica namenjena  najemojemalcem, da imajo informacijo o energetski učinkovitosti stavbe (ali stanovanja).

Za kupce nepremičnin

Nakup nepremičnine je dolgoročna odločitev, ki bo imela neposredne posledice na vašo kvaliteto bivanja. Zahtevajte od prodajalca, naj vam predloži energetsko izkaznico stavbe, iz katere je razvidna energetska učinkovitost stavbe in s tem povezani stroški bivanja v tej stavbi. Na izkaznici so tudi navedeni nasveti kako še povečati učinkovitost stavbe. Strošek izdelave izkaznice za prodajalca je le okrog 0,1 % kupnine za stavbo, ki jo boste vi plačali prodajalcu. Ne pustite se zavesti, informirajte se!

Za prodajalce nepremičnin

Energetska izkaznica ni samo zakonska obveznost pri prodaji ali oddaji stavbe, pač pa predvsem dokazilo, ki vam omogoča, da boste hitreje in lažje prodali (oz. oddali) svojo stavbo.


Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog