Vprašanja - DražbeNakup parcele in licitacija - na kaj biti pozoren?

VPRAŠANJE:

Parcela , ki jo imam namen kupiti je od sklada kmetijskih zemljišč in se bo prodajala na licitaciji. Na kaj moram biti pozorn?

(Marjan)


ODGOVOR:

Predvsem je odvisno za kaj želite zemljišče uporabiti. Za gradnjo ali za kmetijske dejavnosti. Koristno bi bilo če na občini povprašate kakšne so prostorski plani občine za to okolico v prihodnjih letih, da se morda ne bi kaj sovpadalo z vašimi željami ali pričakovanji. V ta namen lahko tudi zaprosite za lokacijsko informacijo.

 

Odveč tudi ne bi bilo, da se prepričate da zemljišče ni obremenjeno s kakšnimi stvarnimi pravicami drugih, kot je na primer služnostna pot. O tem se boste prepričali z izpisom iz zemljiške knjige.

07.06.2003 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog