Vprašanja - DražbeKoliko časa bo višje sodišče reševalo pritožbo?

VPRAŠANJE:

Meseca oktobra 2009 je bila kupljena hiša na dražbi. Odvzeta je bila zaradi neplačevanja hipotek cca. 15 let. Lastnik se ni pritožil na sklep o odmiku, vendar na sklep o izročitvi oz. ko je bila nepremičnina že plačana. Pritožba je bila poslana na višje sodišče 7.1.2010. Smo mlada družina in smo to hišo kupili z namenom, da se izselimo iz najemniškega stanovanja pod svojo streho. Koliko časa lahko višje sodišče rešuje to pritožbo, glede na to, da je hiša že plačana, lastnik pa ne plačuje nobenih položnic. Mi ga imamo na plečih, med tem pa nam je najemna pogodba že potekla. Obupan sem.

(Anonimnež)


ODGOVOR:

Višje sodišče žal ni vezano na rok, v katerem bi moralo odločiti o pritožbi. Neradi prerokujemo, a odločitev bi morala biti sprejeta v tem letu.

Odgovor je pripravila pravna pisarna JK Group.

19.04.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog