Vprašanja - Cene nepremičninKakšna je cena zazidljive parcele v Domžalah?

VPRAŠANJE:

Odločili smo se za prodajo starejše hiše, ki bi bila primerna za nadomestno gradnjo. Je na Viru pri Domžalah. Na parceli so vsi priključki (telefon, kabelska, kanalizacija, voda, elektrika,...). V bližini parcele je vrtec, šola, trgovina, lekarna,... Oddaljenost od avtoceste je dve minuti. Sedaj pa naprošam za pomoč, kako naj določimo ceno? Ali je nujno, da najamemo cenilca, ali se da kako drugače priti do izračuna cene?

(ks)


ODGOVOR:

Ustrezni cenilec je zagotovo tisti, ki vam bo najbolje določil prodajno ceno. Druga možnost pa je, da ceno postavite na osnovi poskusnega izračuna vrednosti, ki vam ga je poslala Geodetska uprava RS.

25.02.2011 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog