Novice - Zidava

novica

Zidarji bodo tekmovali za naslov prvaka

Objavljeno dne 23.05.2011

Drugi vikend v juniju, natančneje 11. in 12. junija 2011, pripravljajo v Renčah edinstven projekt na Severnoprimorskem. Na podlagi bogate tradicije renških zidarjev se bo odvila prireditev Zidam 2011, ki obsega gradbeni sejem, tekmovanje zidarjev za naslov neuradnega državnega prvaka, predavanja in okrogle mize, etnološki del in zabavni program.

Med glavnimi cilji projekta so povrnitev ugleda poklicu zidarja in gradbenika, podpora in promocija gradbenemu sektorju v današnjih težavnih časih ter ustvarjanje novih turističnih vsebin na podeželju, namenjenih obiskovalcem iz ožje in širše okolice.

Na edinstvenem sejemskem prizorišču - glavnem trgu in ulicah v Renčah - se bodo predstavila številna podjetja iz gradbeno-obrtniške stroke, obiskovalci bodo lahko prisostvovali bogatemu izobraževalnemu programu (možnosti pridobivanja subvencij Eko sklada, kako do prihrankov s pomočjo uporabe solarnih sistemov, financiranje in kreditiranje gradnje, ipd.). Seznanili se bodo lahko tudi z zgodovino in začetki zidarstva v naših krajih ter oba dni uživali v pestrem zabavnem programu. V soboto zvečer bodo pripravili koncert Slavka Ivančiča. Poskrbljeno bo tudi za gostinsko ponudbo.

Zidam 2011

Prava posebnost dvodnevne prireditve bo prvo tekmovanje poklicnih zidarjev v Sloveniji za naslov neuradnega državnega prvaka. Zidarji se bodo pomerili v različnih kategorijah, kjer se bo ocenjevala njihova natančnost, spretnost in ustvarjalnost. Koncept tekmovanja je zastavljen tako, da bo atraktiven in s tem zanimiv tudi laični javnosti. S tekmovanjem želijo organizatorji predstaviti ta poklic kot plemenito in spoštovanja vredno dejavnost, ki je tudi v današnjem času pomembna, saj predstavlja osebo, ki obvlada različne delovne procese (zidar – kamnosek – tesar – krovec) in s svojimi rokami ustvarja edinstvene stvaritve.

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog