Novice - Zidava

novica

Gradnja hiše - praktične izkušnje Slovenca, ki je gradil hišo

Objavljeno dne 23.08.2005

Miran Hladnik, zaposlen na Filozofski fakulteti, se je odločil, da si bo z družino postavil novo hišo. Med samim potekom gradnje se je srečal z množico različnih zapletov, ki jih je podrobno popisal v obsežnem članku, ki ga je objavil na spletu.

Članek z naslovom »Gradnja hiše« (>>) je praktični opis celotnega procesa gradnje hiše. Hladnik je popisal celotni administrativni postopek, lastno odločanje, izbiranje in delo obrtnikov in seveda vse stroške. Pri tem je pisal dokaj nevtralno in priznal tudi lastne napake, ki jih je napravil.

Obsežen članek je zanimiv in se bere kot napeta kriminalka. Avtor nazorno prikaže kakšne težave je imel z administrativni postopki, kjer se je izkazalo, da tudi podjetja, ki se ukvarjajo z opravljanjem administrativnih postopkov, ne morejo preko birokratske počasnosti. Večji del članka je posvečen delu raznih izvajalcev. Z njimi je imel veliko težav, predvsem s kvaliteto opravljenega dela, kar je zelo nazorno opisal. Dobro je predstavljeni tudi finančni del gradnje.

Članek je namenjen vsem, ki se odločajo za gradnjo nove hiše in ne vedo kaj vse jih čaka in kako naj se je lotijo. Morda bo proces gradnje bolj razumljiv in potekal bolj tekoče, saj bomo vedeli, kje vse nas lahko čakajo težave.

Članek Gradnja družinske hiše >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog