Novice - Streha

Oglasno besedilo

Zadnjič se ukvarjate s streho

Objavljeno dne 22.10.2020

Pred kratkim smo uspešno zaključili projekt pri gospodu iz okolice Litije. Dotrajano streho iz bitumenske kritine se je odločil zamenjati z aluminijasto streho PREFA. Po dokončanem delu smo se pogovarjali o tem, zakaj se je odločil za streho PREFA in o njegovih vtisih. Pogovor nam je dal misliti, saj je gospod povedal, da znancem težko razloži, da je, kljub temu, da je v streho investiral nekaj več kot oni, ki so izbrali tradicionalno kritino, v resnici prihranil kar nekaj denarja. Zato smo se odločili, da pripravimo članek, v katerem bomo skušali zadevo jasneje razložiti in prikazati, da se na dolgi rok lahko odločitev za PREFO izkaže za 30% prihranek.

Izhodiščna ugotovitev je, da ljudje pri izbiri materiala večkrat ne računajo najbolj pravilno oziroma ne upoštevajo vseh dejavnikov. Ponudbe je veliko, kar nekaj proizvajalcev z dobrimi referencami. Razlika pa se najprej pokaže pri ceni. Razumemo, da je strošek eden on najbolj pomembnih faktorjev odločitve, ampak na dolgi rok se lahko navidezni prihranek hitro spremeni v dodaten strošek, izbrani cenejši material pa čez čas prinese novo investicijo. Vam lahko razložimo, zakaj je aluminijasta streha PREFA verjetno najbolj racionalna izbira? 

PREFINIH 10 IZREDNIH PREDNOSTI

Ko izbirate novo streho, je treba poleg stroškov vzeti v obzir še mnogo vidikov. Verjamemo, da vas lahko PREFA prepriča pri čisto vseh, saj:

  1. Je varna pred nevihtami
  2. Je odporna proti koroziji
  3. Je izredno lahka
  4. Je odporna proti lomu
  5. Je lepa
  6. Zagotavlja barvno obstojnost
  7. Je optimalna za sanacije
  8. Gre za celovit sistem
  9. Je okolju prijazna
  10. Ponuja 40- letno garancijo

Na kratko in povsem preprosto povedano: PREFA streho položite enkrat in se nikoli več ne ukvarjate z njo. Poglejmo nekaj hipotetičnih, a povsem realnih primerov, ki bodo pokazali, kako to pride prav:

  • Pri poznih dvajsetih ste zgradili hišo. Danes je potrebna sanacije, nova streha pa pomeni lep strošek za upokojenca. Boste zmogli?
  • Preselili ste se v novo hišo. Čez trideset let, ko boste ravno odplačali kredit, bo streha že dotrajana in potrebna bo nova investicija. Boste najeli nov kredit?
  • Gradite hišo, s stroškom sanacije, se ne obremenjujete, saj je to še daleč. Povedano drugače, ta strošek boste »obesili« otrokom oziroma naslednikom. Jim to res privoščite?
  • Kupujete rabljeno hišo, pri kateri je streha morda že potrebna menjave, ali pa bo to potrebno urediti v roku nekaj let. Če sanacijo opravite s primerljivo kritino, bo to spet mogoče potrebno zamenjati v vašem času bivanja. Je to racionalno?

NAJ BO TO VAŠ ZADNJI STROŠEK S STREHO

V vseh teh primerih ima izbira PREFE pred tradicionalno kritino eno pomembno prednost: to je zadnjič, da se ukvarjate s streho. Pa ne samo vi, tudi vaši nasledniki in bodoči stanovalci. Edini razlog za menjavo je lahko le, da komu ne bo všeč barva in si bo želel nove. Kar se tiče obstojnosti, pa strehe ne bo odpihnilo, nič se ne bo luščilo, pa tudi mah se ne bo nabiral. Poleg tega je aluminijasta streha precej lažja, kar je na dolgi rok bolje za hišo, saj izredne lahkosti pomeni precej manjšo obremenitev z vidika statike.

Lepa in kakovostna streha je ključna za dolgotrajno udobno bivanje, zato vam polagamo na srce, da pri odločitvi ne računajte zgolj trenutne stroške, ampak računajte v prihodnost.

PRAKTIČEN IZRAČUN

Če za primer izračuna vzamemo neko povprečno hišo, pri investiciji in stroških sanacije strehe gledano v odstotkih ni take razlike. 200 m² strehe PREFA stane približno 14.000 €*, primerljiva kritina pa 11.000.  V odstotkih gre za manj kot 30% razlike. Razlika pa je, kdaj bo streha dotrajana in jo bo treba sanirati, zamenjati. Pri navadni kritini v najboljšem primeru v 40-50 letih, v najslabšem že v 20, pri PREFI nikoli. 40 let vam dajemo garancije, brez skrbi pa ste lahko tudi kasneje. Se pravi, boste v svojem času za streho plačali 22.000 €, če boste izbrali navadno kritino, ali 14.000 €, če se boste odločili za PREFO. To pa pomeni skoraj 40% korist v smeri PREFE (pri višjem znesku kot v prvem primeru).

*podatki so približni, za natančen izračun se obrnite na PREFA svetovalce

NAZAJ NA ZAČETEK

Če se vrnemo na primer gospoda iz uvoda, je zanimiva tudi njegova pripoved o tem, kako je izbral PREFO. Predlagal mu je jo klepar, ki mu je razložil, da gre za sicer dražjo izbiro, vendar dolgoročno edino pravo. Pri tem je klepar dodal, da je seveda stranke težko prepričati v nakup dražje strehe, saj gre že v osnovi za zajeten znesek. Najbolj odtehta dejstvo, da se s pravo izbiro s streho ukvarjate zadnjič.

No, gospod iz okolice Litije se ni odločil »na lepe oči«, ampak si je na naši spletni strani temeljito pogledal, kaj pomeni celoviti PREFA strešni sistem. Hkrati je tam preveril tudi izbranega izvajalca, kjer je izvedel, da gre za enega od certificiranih izvajalcev s strani podjetja PREFA. Ti izvajalci so kleparsko izobraženi, imajo za sabo določeno število uspešno dokončanih objektov – gre za partnerje, ki jim popolnoma zaupamo.

Šele nato je potrdil svojo izbiro. Ko danes stojimo pred njegovo hišo, pove: »Zelo sem zadovoljen s svojo izbiro. Streha je lepa, verjamem, da položena 100% kakovostno, saj so bili ves čas prisotni PREFINI svetovalci, in sem popolnoma brez skrbi. Še enkrat bi se odločil enako. No, pa saj se mi ne bo treba.«

Več >>

Vir: SLONEP
Dodaj v:
  • RSS Novice
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog