Vprašanja - StrehaZakaj se pojavlja vlaga kljub izolaciji?

VPRAŠANJE:

V shrambi in WC imam na stropu mokroto in plesen kljub ECOSEAL izolaciji. Kje je napaka?


(otelo)


ODGOVOR:

Glede na skope podatke sta po našem mnenju razloga za vlago lahko dva. Prvi je neustrezno položena ali poškodovana izolacija. Drugi razlog, ki je verjetnejši, pa je neustrezno oziroma premajhno prezračevanje. Kadar je v vlažnem in hladnejšem prostoru prevelika količina vlage, ta začne kondenzirati iz zraka. To se kaže v vlažnih stenah. Posledica vlažnih sten pa je nastanek plesni. Ta se najpogosteje pojavlja na območjih toplotnih mostov.

Svetujemo vam, da najprej temeljito očistite in odstranite plesen in prostore nekaj časa dovolj prezračujte. Če to ne bo odpravilo vlage, bo vzrok v neustrezni izolaciji.

31.03.2011 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog