Vprašanja - StrehaKako sanirati tegolo?

VPRAŠANJE:

Zanima me, ali se tegola lahko na kakšen način sanira. Na naši tegoli so ostanki fasadne barve. Ali se lahko tegola prebarva, če se lahko, s čim naj barvamo.

(sara)


ODGOVOR:

Sama tegola je sestavljena iz bitumenske podlage in kamnitega posipa (granulata). Samo barvanje tegole je zaradi tega, ker je sestavljena iz dveh različnih surovin (bitumen, kamen), oteženo, saj je težko najti barvo, ki bi ustrezala obema podlagama. Možno bi sicer bilo, da bi uporabili barvo, ki je primerna za barvanje kamna (eventuelno betona), vendar je dolgoročni obstoj barve vprašljiv.

Svetujemo vam, da posamezne poškodovane elemente tegole, v kolikor je to možno, zamenjate.

07.07.2010 (SLONEP)


Odgovori s pravnega področja so vezani na datum odgovora, zato vam svetujemo, da preverite ali ni morda do današnjega dne prišlo do sprememb v zakonu. Za zanesljivo rešitev vašega vprašanja priporočamo posvet z odvetnikom.
Odgovori na pravna vprašanja služijo zgolj za splošno orientacijo v podanem primeru. Zaradi sodne prakse in specifičnosti posameznega primera ne morejo služiti za splošno reševanje pravnih težav.
Uporaba podatkov je dovoljena izključno v zasebne namene in na lastno odgovornost - glej Pravno pojasnilo.

Vsakršno kopiranje in javno objavljanje vsebin, brez poprejšnjega soglasja družbe Internet Media d.o.o., je prepovedano in v nasprotju z zakonom o intelektualni lastnini!

Odgovori na vprašanja so last podjetja Internet Media d.o.o., razen v primerih, kadar je navedeno drugače.

Dodaj v:
PImenik ponudnikov AAKCIJE
KSLONEP katalog